ICV no es defineix sobre la independència

01/10/14 02:00 BARCELONA - REDACCIÓ

El consell nacional d'ICV, el màxim òrgan de què disposa el partit, va acordar dilluns que la formació defensarà el vot del sí en la primera pregunta en una eventual consulta (“Vol que Catalunya esdevingui un estat?”) i la llibertat de vot en la segona (“En cas afirmatiu, vol que sigui un estat independent?”). Els ecosocialistes eviten així pronunciar-se sobre una qüestióespinosa, la independència, sobre la qual no hi ha consens intern.

Així doncs, Iniciativa va aprovar aquesta intenció per 112 vots a favor (els quals representen el 90% dels consellers), 2 en contra i 13 abstencions. Tot i això, l'opció que ha pres la formació política haurà de ser ratificada en una consulta interna pels seus militants entre els dies 1 i 12 d'octubre. Més concretament, ho hauran de fer de l'1 al 5 a través d'internet i del 6 al 12 de manera presencial a les delegacions territorials o a la seu nacional, tal com s'ha fet en altres ocasions.

Segons Dolors Camats, coordinadora nacional d'Iniciativa, “la proposta garanteix un sí de ruptura amb la situació actual”. “Així, es deixarà de ser una comunitat autònoma per ser subjecte polític amb sobirania per dialogar amb l'Estat de tu a tu. I això uneix pràcticament tota la militància.” Camats també va comentar que el seu partit “ha sabut gestionar” les diferents sensibilitats que existeixen al seu interior. Així, els seus membres podran fer campanya pel sí i sí o bé pel sí i no individualment.

Darrera actualització ( Dimecres, 1 d'octubre del 2014 02:00 )