La CUP dobla amb escreix candidatures pel 24-M

L'esquerra independentista es presentarà en més de 160 pobles i ciutats per les eleccions municipals i amplia també les aliances amb altres formacions

02/04/15 02:00 BARCELONA - ANNA BALLBONA
Membres de la CUP, amb la candidata de Barcelona, Maria José Lecha, al mig Foto: ACN.

La CUP es disposa a fer un salt històric a les pròximes eleccions municipals. Si fa quatre anys ja es va internar en l'espai de l'esquerra independentista obtenint 104 regidors (havia presentat 70 candidatures), ara està a punt per superar de llarg aquests resultats. Pel 24-M la CUP es presentarà a 160 municipis (més del doble que fa quatre anys). Gairebé el 30% de les candidatures són fruit d'aliances amb altres partits i moviments socials, com Procés Constituent, Podem, Equo o EUiA. La majoria, però, són amb Procés Constituent, amb qui concorre en 14 municipis.

Segons va donar a conèixer dimecres, amb el lemaCapgirem la història, la CUP es presentarà a les quatre capitals de demarcació, a tres quarts parts de les capitals comarcals, a més del 80% dels municipis amb més de 20.000 habitants i al 52% dels que en tenen més de 5.000. “Ens hem ampliat molt territorialment”, va destacar Arnau Comes, un dels seus assessors municipals. Aquest creixement es produeix, sobretot, a l'àrea metropolitana. Engrandir la base independentista a la primera corona de Barcelona és un dels seus objectius estratègics per aquestes eleccions, que ja veuen com a “plebiscitàries i constituents.” També es presenten en indrets poc habituals de la CUP, com el Pirineu o les Terres de l'Ebre.

El seu recorregut municipalista d'aquests quatre anys, la feina i visibilitat dels seus tres diputats al Parlament des del 2012 i la desaparició de Solidaritat com a alternativa independentista en ajuntaments on havia obtingut representació fa que bufin bons aires i previsions positives per a la CUP.

Darrera actualització ( Dijous, 2 d'abril del 2015 02:00 )