Campanya barri per barri de l'ANC a Girona fins al 27-S

L'entitat adaptarà les activitats als diversos sectors de la ciutat per mirar de convèncer com més indecisos millor

També s'oferirà per fer xerrades per a petits grups en cases particulars

02/05/15 02:00 GIRONA - JORDI NADAL
Notícies de ...

L'ANC de Girona ha posat en marxa una campanya per convèncer els indecisos de votar a favor de la independència de Catalunya. El coordinador de l'Assemblea per Girona, Josep Bosch, explica que es tracta d'una nova empenta que l'entitat vol fer per assolir els seus objectius. I, per fer-ho, es fixaran més que mai en els barris: “Cada barri de Girona és diferent i, per tant, a cada un hi calen accions concretes per convèncer els que encara no estan convençuts”, afirma. Serà una campanya que s'allargarà fins al 27 de setembre, data anunciada pel president de la Generalitat, Artur Mas, per fer les eleccions amb caràcter plebiscitari: “Ens hi juguem molt, i per això hem de treballar més que mai per ser independents”, insisteix Bosch. La tasca per conèixer a fons els barris –des del punt de vista del suport que hi ha als partits sobiranistes– ja s'ha realitzat. El secretari de l'ANC de Girona, Joan Carles Bonet, explica que s'han agafat els resultats electorals de les últimes eleccions i, en funció dels vots de cada barri, s'ha analitzat on cal una major o menor incidència de la campanya. Barris com ara Palau, l'Eixample i Santa Eugènia són algunes de les zones on l'entitat preveu fer una campanya més intensa. S'han repartit en comissions de treball, cadascuna de les quals se centrarà en un barri de la ciutat. A partir d'un catàleg d'accions i activitats, s'actuarà en funció del que cada comissió consideri oportú per arribar a la gent. En el catàleg, que s'està acabant d'elaborar, hi ha vuit tipus d'actes diferents. Entre d'altres, són el reforç dels convençuts, la instal·lació de taules i accions, xerrades per a la gent gran, actes amb Súmate i debats constitucionals. Tant Bosch com Bonet admeten que la feina de convèncer la gent “és complexa”, però consideren que és “com sembrar una petita llavor”: “Que ens vegin, que tinguem presència, que puguem dialogar amb la gent que se sent lluny del sobiranisme assenta les bases per a la reflexió i, qui sap, potser d'un nou independentista”, apunta Bosch. I hi afegeix que de cara a aquest tram final fins a les eleccions nacionals recuperaran el discurs dels beneficis econòmics de la independència: “Vam donar per fet que ja estava assumit, però potser cal refrescar-ho, perquè d'arguments n'hi ha molts i de contundents.”

L'Indepen-tupper

Una de les iniciatives que tirarà endavant l'ANC és l'Indepen-tupper: es tracta d'organitzar petites reunions a casa de qui ho vulgui, per a ells mateixos, els amics o la família, i en aquest entorn fer tertúlia i intentar convèncer els indecisos”, explica el coordinador de l'entitat. L'ANC ha dedicat les últimes setmanes a promoure l'exhibició d'estelades als balcons. Especialment en espais emblemàtics de la ciutat i molt freqüentats per turistes, i també en zones de pas, com l'entorn del recorregut del tren a través de la ciutat. Dins la campanya han regalat fins a tres-centes estelades.

L'ANC i les eleccions municipals

L'Assemblea de Girona està gestionant un acte polític conjunt de tots els partits sobiranistes que es presenten a la ciutat, dins de la campanya per a les municipals, que començarà divendres que ve i acabarà el dia 22 de maig. Josep Bosch diu que les negociacions estan avançades però que encara no hi ha res confirmat. En aquest sentit, l'entitat avisa que amb vista a les eleccions no seran neutres. D'una banda, demanaran als partits que signin el compromís per avançar cap a la plena sobirania de l'Estat espanyol. De l'altra, tenen previst demanar als ciutadans que votin també en clau nacional. “Hi ha partits sobiranistes de dretes, d'esquerres, de centre i d'alternatius... les alternatives hi són totes, i l'ANC demanarà als ciutadans que votin aquests partits perquè el sobiranisme tingui una majoria sòlida als ajuntaments.

Darrera actualització ( Dissabte, 2 de maig del 2015 02:00 )