El PP manté l'amenaça sobre la construcció d'estructures d'estat

03/02/15 02:00 BARCELONA - REDACCIÓ
La presidenta del PP català, Alícia Sánchez-Camacho, durant la roda de premsa d'ahir a la seu del partit Foto: ACN.

El Partit Popular i la seva presidenta a Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, continuen ferms en la intenció de vetar els pressupostos de la Generalitat i la llei de mesures fiscals i financeres pel fet d'incloure algunes partides destinades a la creació d'estructures d'estat amb vista a una eventual independència com ara la sindicatura electoral i la Seguretat Social, les quals ja han estat pactades per CiU i ERC.

Ahir, en una compareixença de premsa, la líder dels populars catalans va reiterar el seu desacord amb la redacció dels pressupostos i va deixar entreveure que el seu partit acudirà al Consell de Garanties Estatutàries per impugnar-ne algunes de les parts, les quals estan sent estudiades pel partit. Segons ella, el seu grup “no permetrà, en cap dels casos, que s'aprovin uns pressupostos pèssims i de campanya electoral pagada amb els impostos de tots els catalans”.

Si finalment l'amenaça es concreta, el partit de Camacho té fins a aquest matí per demanar el dictamen. La conseqüència seria l'ajornament de la tramitació dels pressupostos, que es preveu que comenci demà.

Darrera actualització ( Dimarts, 3 de febrer del 2015 02:00 )