De Cospedal: “Aquí només hi ha una nació: l'espanyola”

La secretària general del PP insta a defensar “sense complexos” la unitat de l'Estat

González demana a Rajoy que faci un moviment per resoldre el cas català

Iglesias critica la decisió del TC

03/10/14 02:00 MADRID - REDACCIÓ
María Dolores de Cospedal, entre Javier Arenas i Carlos Floriano durant la trobada que el PP va celebrar ahir a Guadalajara Foto: EFE.

La secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, va afirmar ahir en l'acte d'obertura de la XXI Interparlamentària del PP que els populars defensen “sense complexos” la pervivència i unitat d'una “única nació espanyola”. “Jo sóc espanyola pels quatre costats. Crec en Espanya. Crec que Espanya és única i indivisible i crec que tots tenim el deure i l'obligació de continuar defensant una única nació espanyola que és la que tenim en aquest moment i la que ens vam donar fa molts anys”, va dir. Segons De Cospedal, cal defensar aquesta premissa “sense complexos”, perquè “hi ha gent que té complexos a l'hora de defensar la unitat d'Espanya”, va afirmar en referència al PSOE. El discurs de De Cospedal, que va insistir en la necessitat de “complir i fer complir les lleis” i va tornar a acusar els partits sobiranistes i el president de la Generalitat, Artur Mas, de “fracturar la societat catalana”, va anar en la línia del pronunciat poc abans per Mariano Rajoy. El president espanyol va aprofitar la seva intervenció en un acte amb empresaris sud-americans per deixar clar que “Espanya no renunciarà a la seva fortalesa, que és la de ser una nació plural i diversa”.

El president espanyol va rebre ahir el suport d'un dels seus predecessors en el càrrec. El socialista Felipe González va qualificar d'“impecable” l'actuació de l'executiu des d'un punt de vista legal, però li va demanar un “moviment polític” que permeti resoldre el cas català des del diàleg i la reforma de la Constitució.

Iglesias, critica el TC

Molt menys entusiasta es va mostrar el líder de Podem. Pablo Iglesias va criticar l'actuació del govern espanyol i, sobretot, la decisió presa dilluns pel Tribunal Constitucional. “No és una bona notícia per a la democràcia que s'impedeixi opinar als ciutadans”, va assenyalar des de Montevideo, última parada de la gira que ha fet per l'Amèrica Llatina. “Sempre he dit que m'agradaria que Catalunya no marxés de l'Estat espanyol i que junts puguem construir un futur plurinacional, però no sóc ningú per dir als catalans què han de fer; el seu futur depèn només d'ells”, va sentenciar el líder d'una de les formacions a la qual totes les enquestes vaticinen un creixement en les pròximes eleccions generals.

LES FRASES

Espanya no renunciarà a la seva fortalesa, que és la de ser una nació diversa
i plural
Mariano Rajoy
PRESIDENT DEL GOVERN ESPANYOL
Cal un moviment polític que permeti resoldre el cas català des del diàleg i les reformes
Felipe González
EXPRESIDENT DEL GOVERN ESPANYOL
No és una bona notícia per a la democràcia que s'impedeixi opinar
als ciutadans
Pablo Iglesias
LÍDER DE PODEM
Darrera actualització ( Divendres, 3 d'octubre del 2014 02:00 )