POLÍTICA
BARCELONA - 4 gener 2017 2.00 h

A convèncer l'indecís

 L'ANC engega la campanya ‘Fem futur', enfocada a atreure els votants indecisos amb arguments a favor d'una república social i justa

 L'entitat concentra esforços i es mobilitzarà principalment a la regió metropolitana

EMMA ANSOLA - BARCELONA

L'Assemblea Nacional Catalana (ANC) està convençuda de dues coses; que hi haurà referèndum i que encara hi ha molt votant indecís que, amb una mica més d'arguments i raons acabarà agafant la papereta del sí a la independència. A aquest votant s'adreça l'última i “darrera” campanya de l'ANC Fem futur amb l'objectiu principal de “guanyar el referèndum”, segons anunciava ahir el president de l'entitat, Jordi Sánchez.

L'organització independentista agafa impuls i a partir del 15 de gener tornarà a trepitjar carrer, i especialment aquells municipis on la pròpia assemblea ha detectat que hi ha un nombre important d'indecisos. No és estrany, doncs, que la feina de l'assemblea es concentri els mesos vinents a l'àrea metropolitana de Barcelona, ni tampoc que entre els indecisos es busqui el militant del PSC o dels comuns que són favorables a la construcció d'una república social i més justa. Pel que fa als àmbits d'actuació, l'ANC posa la mirada en zones prioritàries, com per exemple les comarques del Barcelonès, Tarragonès, Garraf, Baix Llobregat, i Vallès Occidental. També es doblaran esforços en barris concrets de Barcelona amb l'objectiu de concentrar esforços i fer una feina més eficient, explicava el president de l'entitat.

Tret de sortida

Serà a Sant Feliu de Llobregat on l'ANC celebrarà el dia 15 la reunió mensual del secretariat nacional i es donarà el tret de sortida d'aquesta campanya que ha de durar uns sis mesos, aproximadament. Un període durant el qual l'Assemblea vol oferir arguments a favor de la construcció de la república incidint cada mes en diferents aspectes que han de sostenir la construcció d'aquest nou país.

Sis mesos, sis temes

Així, el mes de gener estarà dedicat a parlar d'infraestructures i mobilitat sostenible. Seguiran altres temes, com ara la reactivació econòmica i cultural, la regeneració democràtica, un país inclusiu per a tothom, garantir el benestar social i les pensions. “Es tracta de donar informació per combatre la desinformació i la por a la qual ens té acostumat el govern espanyol quan parla de la independència de Catalunya”, explicava una de les responsables de la campanya i membre de l'ANC, Natàlia Esteva.

Com a “pluja de raons” va qualificar el president de l'entitat la campanya que començarà la setmana que ve gràcies a la feina que han portat a terme les assemblees locals, territorials i sectorials de l'ANC, les mateixes que ara sortiran al carrer per convèncer els indecisos. De fet, Sánchez va explicar que es tracta d'una campanya amb què l'entitat “culmina” la feina que van començar ara fa quatre anys i gràcies a la qual han acumulat prou coneixement i experiència per posar-ho ara al servei del referèndum i del sí a la independència. “L'ANC està absolutament preparada per obrir l'últim trajecte de la nostra existència”, assegurava Sánchez.

El president va voler deixar clar que els actes que començaran el dia 15 no formen part de la campanya a favor del sí. Una feina que es farà tant bon punt el president Puigdemont signi el decret de convocatòria del referèndum, previst per la segona quinzena de setembre i on l'ANC compartirà espais i missatges amb altres entitats independentistes. “Ara és un pas previ perquè estem convençuts que encara hi ha molta feina per fer”, admetia Sánchez. Per Àngels Folch, responsable també de la campanya, “no només volem treballar a favor de la independència sinó també que el futur del nostre país sigui millor amb ciutadans ben informats”, hi va afegir. I si s'avança la consulta? “Estem preparats”, asseguren.

LES FRASES

La campanya serà una pluja de raons enfocada a guanyar el referèndum
Jordi Sánchez
PRESIDENT DE L'ANC
Volem combatre la desinformació i la por amb què actua l'Estat espanyol
Natàlia Esteve
VICEPRESIDENTA DE L'ANC

Supervoluntaris per a la nova campanya

És una de les campanyes més importants per a l'ANC que ha de servir per trencar l'empat tècnic que sovint registren les enquestes entre favorables i detractors de la independència de Catalunya. És gairebé el final d'un trajecte que es va iniciar fa quatre anys i per recollir els fruits de tots aquests anys de feina, l'assemblea es proposa mobilitzar uns 5.000 voluntaris, aproximadament. Però, a més a més, i com a novetat respecte d'altres campanyes realitzades per l'assemblea, aquesta vegada els esforços caldrà distribuir-los de forma eficient, per la qual cosa es demanarà als voluntaris que es traslladin a les zones prioritàries on l'ANC calcula que hi ha més nombre d'indecisos. Amb aquest objectiu, els membres d'assemblees locals en municipis on els favorables a la independència arriben a un 80% de la població, es traslladaran del seu lloc d'origen a poblacions de la regió metropolitana de Barcelona per convèncer els indecisos. També es mobilitzaran totes les delegacions que l'ANC té a l'estranger. “Tot el país és prioritari, però hem de racionalitzar els recursos”, admetia Sánchez. “Ara ens calen supervoluntaris per ser presents al carrer, ser visibles i omplir els balcons de raons”, hi afegia Àngels Folch.