POLÍTICA
Barcelona - 5 setembre 2015 2.00 h

L'ANC i Òmnium demanen 125.000 inscrits més per poder omplir la Meridiana

 Jordi Sànchez i Quim Torra destaquen la transversalitat de la mobilització i demanen un últim esforç

 Recorden que “cap revolució s'ha fet des de casa”

IVET PUIG

Quan tot just falta una setmana per la Diada, 360.000 persones ja s'han inscrit a la Via Lliure, però encara no n'hi ha prou. L'Assemblea (ANC) i Òmnium van presentar ahir un nou objectiu amb vista a l'11 de setembre: que 125.000 persones més s'inscriguin als trams que encara queden per omplir del total de 90.

Tot i la crida de darrera hora, Jordi Sànchez, president de l'ANC, va assegurar que els indicadors a data d'avui fan pensar que, la d'aquest any, tornarà a ser una “mobilització històrica” equiparable a les dels anys anteriors. Sànchez va voler deixar clar que, malgrat que la Diada coincideix amb el primer dia de campanya, “la Meridiana no és una convocatòria electoral de ningú”, ja que considera que aquesta és una revolució “de la gent”. Alhora, va convidar totes aquelles persones que estiguin a favor del dret a decidir i “creguin en la força de la mobilització ciutadana” a sumar-s'hi, perquè l'èxit de la Via és important amb vista al 27-S.

El president de l'ANC també va voler destacar la necessitat d'omplir la Meridiana des d'un punt de vista logístic. “És molt important que siguem molts, però també és important que tothom sàpiga on ha d'anar”, va dir, i va recordar que el resultat de la mobilització serà “la postal que aquella tarda enviem al món”. A més, per motivar els indecisos es va presentar un vídeo que porta per lema Cap revolució s'ha fet des de casa.

Quim Torra, president d'Òmnium, va voler destacar la transversalitat de la mobilització, que aquest any s'ha vestit d'uns conceptes republicans “àmpliament compartits per la majoria de la nostra societat”, en referència als deu eixos en què es dividirà la Meridiana. Per la seva banda, Josep Sabaté, coordinador de la Via Lliure, va donar algun detall organitzatiu i va destacar el paper imprescindible dels gairebé 2.500 voluntaris.

LES XIFRES

1.700
autocars
es desplaçaran des d'arreu de Catalunya cap a la Meridiana. La previsió és que n'arribin a ser més de 2.000.
180.000
samarretes
blanques s'han venut. Es venen amb un punter que cadascú ha de pintar del color del seu eix.