Uns cinc-cents voluntaris participen a la gigaenquesta

L'acte, impulsat per l'ANC Girona dins les campanyes ‘Ara és l'hora' i ‘Sí a a la independència', va ser un èxit

Els participants es van desplegar per diferents barris per dur a terme una enquesta

05/10/14 02:00 GIRONA - J.C.L
Notícies de ...

Unes cinc-centes persones van participar a l'acció impulsada per l'ANC Girona per fer la gigaenquesta d'arreu de Catalunya. Ja des de primera hora, el pavelló de Fontajau es va anar omplint de voluntaris disposats a a anar a diferents habitatges de la ciutat per demanar l'opinió dels ciutadans. Un objectiu que, segons els responsables, no és tant convèncer a ningú, sinó realitzar una enquesta per conèixer millor quines són les inquietuds de les persones que viuen a Catalunya.

A mesura que arribaven, es van formar els equips, repartits en parelles a l'hora de fer l'enquesta a les llars de diversos barris de la ciutat.

“Ara sí!” va cridar el portaveu de l'ANC que es va encarregar de formar la gent que tenia com a missió a fer almenys una trentena d'enquestes per parella. “Esteu preparats per fer història. Petits actes com aquest són els que fan la gran història”, amb aquestes paraules encoratjadores va començar el seu discurs, previ a l'explicació dels passos a seguir. Als voluntaris se'ls va insistir que escoltessin la gent, que parlessin en l'idioma que calgués –català, castellà o urdú, si fos el cas–, però que per sobre de tot tenien la missió de transmetre “il·lusió, il·lusió per a la construcció d'un futur millor”. Tres consells, com el fet de ser ferms, transmetre calma i somriure, van ser el preludi als discursos dels polítics assistents (CUP, ERC, Unió i CDC per aquest ordre). Amb molta gent ja aixecada disposada a començar la seva tasca engrescadora, l'actor gironí Pep Cruz va oferir la darrera arenga, molt aplaudida pel públic, que va acabar entonant “ara és l'hora!”.

Aleshores els grups es van repartir pels diferents barris que tenien destinats –Montjuïc, Santa Eugènia, Vila-roja...– per iniciar la jornada del porta a porta, s'entén que per entrar de dret cap a la independència. La plaça de la Constitució va ser el lloc de trobada on tothom va aplegar-se per entregar les enquestes.

Per a més informació,
pàgina 10

LA XIFRA

30
enquestes per parella era l'objectiu de màxims que havien de complir els voluntaris participants
Darrera actualització ( Diumenge, 5 d'octubre del 2014 02:00 )