POLÍTICA
GIRONA - 6 maig 2016 2.00 h

Xuclà acusa ERC d'impedir el pacte gironí a Madrid

 Els quatre electes de Democràcia i Llibertat, disposats a repetir amb la idea que la manca de majories absolutes obri el camí a més inversió per a Girona

LURDES ARTIGAS - GIRONA

Arrenca la campanya preelectoral. Els quatre electes de Democràcia i Llibertat (DL) per Girona van fer ahir balanç de “la legislatura més curta de la història i clarament fallida políticament perquè, entre altres motius, no s'ha sabut entomar el plantejament de l'agenda nacional catalana”, en paraules del diputat Jordi Xuclà, i van aprofitar també per criticar ERC, no només per haver-se oposat a la llista conjunta –“tindria molt de sentit històric i molta coherència traslladar la unitat d'acció del Parlament i el govern a Madrid”–, sinó també per haver impedit que es fes un “pacte a la gironina” a Madrid a favor dels interessos de la demarcació. “Després que jo fes la proposta, al febrer, vaig trobar bona predisposició tant a En Comú Podem com al PSC, però hi va haver unes reticències incomprensibles per part d'ERC, que ho han anat dilatant tot fins que ja no s'ha fet”, va explicar Xuclà. Tot i això, considera que aquest és el guió que s'ha de buscar en la nova legislatura, en la qual tots quatre confien a tornar-hi a ser. De moment, tots quatre es presentaran per repetir a les llistes, aquest cop sota el nom de Convergència. “Aprofitant que s'han acabat les majories absolutes, queda clar que es poden tirar endavant iniciatives a favor d'inversions més justes per a Catalunya i que Girona deixi d'estar a la cua en inversió”, va subratllar Xuclà, que va recordar que “el PP fa temps que s'ha retirat de les comarques gironines”. Al Senat, però, el PP sí que manté per ara la majoria absoluta, i, segons Joan Bagué, s'han dedicat a blocar totalment la legislatura.

Teresa Jordà, cap de llista d'ERC

ERC va anunciar ahir que, tal com es preveia, Teresa Jordà tornarà a ser la cap de llista de la formació a la demarcació de Girona a les eleccions espanyoles del 26-J. De fet, la decisió de la federació regional d'ERC no fa res més que seguir la línia adoptada al consell nacional d'Esquerra, que va aprovar, per unanimitat, presentar-se amb les mateixes llistes que el 20-D.

“Tornarà a ser un honor, un orgull i una responsabilitat”, ha dit Jordà, que critica que “la inoperativitat, inutilitat i manca de responsabilitat dels partits espanyols” hagin conduït a nous comicis.