...el PP torna a la càrrega amb el català

La Vanguardia en català | 07/05/2015 - 02:07h


M. Dolores García

Directora adjunta


El PP de Catalunya feia temps que demanava al seu govern que litigués amb la Generalitat per propiciar que els pares puguin demanar l’escolarització en castellà. Aquest assumpte permet al PP català tancar files davant l’imparable avenç de Ciutadans. Finalment, dimarts passat el Govern espanyol va avisar Alicia Sánchez-Camacho que la seva petició seria atesa. Havia arribat el moment oportú... per a la cúpula del PP a Madrid.

També ho va saber dimarts la consellera Rigau, que va mantenir una conversa molt pujada de to amb el ministre Wert. Per a Rigau el trastorn administratiu és considerable, però políticament el pas de l’Executiu de Rajoy va de primera a Convergència a les portes d’unes eleccions per apuntalar el discurs de l’actitud intolerant del Govern central envers Catalunya.
Els populars han anat passant de l’actitud obsequiosa de l’Aznar de la primera legislatura, aquella del pacte del Majestic, a la recollida de signatures contra l’Estatut, per després admetre, en plena efervescència independentista, que va ser un error.
Un ministre confessava fa poc en privat que el discurs contra Catalunya, encara que no fos gaire explícit, engrossia el sarró de vots del PP. “Tinc un acte a Extremadura, per exemple, i dic que cap comunitat no pot estar per sobre d’una altra... i m’aplaudeixen d’allò més”, explicava. Vet aquí el perquè de l’actitud esquerpa del PP amb Catalunya.