08/09/15. Isabel-Clara Simó. Contradiccions. El Punt Avui.

ARTICLES
8 setembre 2015 2.00 h

ULL DE PEIX

Contradiccions

ISABEL-CLARA SIMÓ

El senyor Rajoy s'ha esgargamellat dient que Espanya és estupenda, la primera d'Europa, que s'ha superat la crisi i que tothom n'està admirat. Ara, quan la Merkel li planteja la quota de refugiats amb què ha de contribuir a aquesta tragèdia humana, diu que s'ha de tenir en compte el nombre d'aturats i que Espanya és un país pobre.

La Merkel, amb la boca petita, ha dit que cal defensar la integritat dels Estats. Senyora: se'n recorda quan es van unificar les dues Alemanyes, cosa que canviava la configuració del seu Estat, i ningú no va piular? I recordi que els catalans som ciutadans de la UE, i els de l'Alemanya Oriental no ho eren.

Ens han ensordit amb la intangibilitat i invulnerabilitat de la Constitució i amb l'obediència cega a les lleis (quan l'Estat espanyol vulnera sovint les sentències del TC) i ara et diuen “Anem a canviar el Tribunal Constitucional” (contra Catalunya). Però això no és una llei orgànica? En què quedem?

La darrera arma que Madrid ha enarborat és el desprestigi d'Artur Mas. No crec que siguin burros, per tant són només ignorants. Si ataqueu Mas o el multeu o, encara més, si l'empresoneu, esdevindrà un màrtir, i Catalunya s'abocarà a favor d'ell. Però és que, a més, us equivoqueu; Mas ha esdevingut un capdavanter empès per les multituds independentistes. Dir que és un malvat que enverina la població i que utilitza els mitjans públics per ensarronar el ramat de xais que som els catalans, és una flagrant mentida.

La manca d'arguments, la manca de propostes, la manca d'equitat, és deguda al fet que el seu univers de discurs és Espanya (a fora hi ha “el extranjero”, donde no saben tomarse un vinito y unas aceitunas). Que Catalunya vulgui la llibertat els deixa perplexos i no se'ls ocorre cap altra cosa que la força. Reinauguraran el Tribunal de Orden Público, el temut TOP. I nosaltres continuarem essent independentistes. Que no se'n recorden, que totes les colònies els han abandonat?

Que Catalunya vulgui la llibertat els deixa perplexos
Comments