Després del 9-N: refer els Països Catalans

DES DE LA TRONA

08/11/14 06:00 SAL·LUS HERRERO I GOMAR -
Darrera concentració de la Diada de Catalunya a Barcelona. Foto: EL PUNT AVUI.

Hem “d'agrair” al Govern de Madrid que ajornen la consulta legal i inclús la “participativa” del 9N suspeses les dues amb la col·laboració incondicional i “unànime” d'un TC servil, posats pel PP-PSOE; també amb els tancs militars que enviaren des de Saragossa fins a Catalunya per atemorir, el reforç de policies, les estratègies brutes del CNI, les declaracions franquistes i amenaçadores del ministre de l'interior del PP, Fernández Díez, el segrest de “Correus” de més de vint mil sobres d'informació sobre la consulta, el centenar de periodistes i polítics a les TV “públiques” espanyoles, tots opinant -des de Madrid- contra la consulta del 9N, tractant de boicotejar-la, des d'un anticatalanisme que ens voldria destruir del tot. Els molesta que existim. I tanmateix existim, resistim i lluitem.

Hi ha vida després del 9N i l'hauríem d'aprofitar per a recosir-nos i reconstruir els països de parla catalana, altrament dits, Països Catalans, Valencians, Balears o Andorrans. El nom no ha d'impedir o entrebancar la cosa, que és el que ens interessa. No podem acceptar, des de cap lloc dels nostres països, la “irrevocabilitat” i la “irreversibilitat” de la fragmentació dels Països Catalans, que només li interessa a l'estat espanyol, als de Madrid per continuar xuclant el mamellam de l'eix mediterrani.

Una separació de més de 300 anys de domini espanyolista, de 40 anys de dictadura feixista i de 36 anys de “democràcia” segrestada que ha tractat de continuar l'espoliació i el genocidi cultural contra Catalunya i, sobretot, la resta dels Països Catalans. Per desfer-nos i exterminar-nos nacionalment. Nosaltres hem de tractar de recosir-nos, el que “ells” desfan, tractar de reconstruir-nos perquè els habitants de les Illes, el Principat, la Franja, Andorra i el País Valencià siguen realitats molt més pròximes, amb mitjans de comunicació comuns, amb infraestructures comuns, amb institucions, escoles, instituts i universitats més coordinades. Des de tots els Països Catalans caminant ensems, uns al costat dels altres, colze a colze. Donant-nos suport en tot davant un estat hostil que ens voldria assimilats o genocidiats.

Darrera actualització ( Dissabte, 8 de novembre del 2014 06:00 )