POLÍTICA
GIRONA - 9 febrer 2018 2.00 h

Citen a declarar el regidor de la CUP Lluc Salellas pel 8-N

 Se l’acusa –juntament amb un altre militant cupaire– d’un possible delicte de desordres públics pel tall de l’AP-7 a Riudellots

GEMMA BUSQUETS - GIRONA

Dos militants de la CUP de Girona, un dels quals és el regidor Lluc Salellas, han estat citats a declarar el 25 d’abril als jutjats de Santa Coloma de Farners per la seva participació en la vaga general del 8 de novembre. Se’ls acusa d’un delicte de desordres públics per haver participat en els talls de carretera a l’AP-7 a Riudellots de la Selva. La CUP ho va denunciar ahir en una roda de premsa en què, a més del regidor investigat, hi van participar la diputada cupaireNatàlia Sànchez i l’advocat Benet Salellas. La plataforma Girona Vota i el CDR Girona-Salt donen suport als investigats.

Política de la por

La CUP considera que es tracta de la primera actuació repressiva de l’Estat a les comarques gironines contra el moviment popular republicà vinculada a les vagues generals per l’1 d’octubre. Lluc Salellas hi va afegir que no es faran enrere amb “aquest intent de l’Estat de fer por”. També va denunciar una voluntat política d’assenyalar directament la CUP. Salellas va dir que en l’atestat “de seguida s’explica que a primera hora jo ja era allà”.

Informació del Telegram

La investigació policial l’ha portat a terme la unitat d’investigació de radicalismes a la xarxa (Uirax) dels Mossos d’Esquadra. L’informe es basa en continguts obtinguts de canals en obert de Telegram de diferents Comitès de Defensa de la República (CDR) de les comarques gironines.

L’advocat dels encausats, Benet Salellas, considera que aquesta actuació dels Mossos ha “d’obrir un debat públic” sobre el rol de la policia catalana. “Que deixi de fer de policia política i es posi al costat de la gent”, va assenyalar. Lluc Salellas també va denunciar aquesta implicació dels Mossos en la persecució dels activistes: “Era una acció en el marc d’una vaga general de paralització de la normalitat del país.”

La CUP preveu que hi pugui haver més encausats a les comarques gironines pels talls de circulació durant el 8 de novembre. La diputada Natàlia Sànchez va fer una crida al moviment republicà a organitzar la solidaritat davant la repressió. Així, no descarten convocar algun acte públic abans de la declaració del 25 d’abril.

LES FRASES

Aquesta actuació dels Mossos ha d’obrir un debat públic sobre el rol de la policia catalana
Benet Salellas
ADVOCAT DELS ENCAUSATS
Hi va haver una voluntat des del principi d’assenyalar directament la CUP
Lluc Salellas
REGIDOR A L’AJUNTAMENT DE GIRONA I PORTAVEU A LA DIPUTACIÓ