OPINIÓ

Polseguera pel 27-S

09/06/15 02:00 LLUÍS FALGÀS

Aquest any serà un any de campanya electoral permanent. Cada dia queda més clar que hi haurà eleccions al Parlament el 27 de setembre, per bé que en alguns partits hi hagi encara dubtes sobre la convocatòria que tot indica que es produirà la primera setmana d'agost. Dubtes sobre la idoneïtat o no d'unes eleccions catalanes quan fa pocs dies d'unes municipals en què s'ha vist el termòmetre polític de l'elector i sobre el futur d'unes generals que auguren canvis en l'escena política espanyola.

Un veterà dirigent de CDC em deia que l'únic fet que podria aturar ara mateix les eleccions catalanes seria que Mariano Rajoy convoqués les espanyoles pel 27 de setembre o, fins i tot, els primers dies d'octubre. Fet que ara mateix s'allunya de la realitat, ja que tot indica que les generals es faran al novembre. Hi ha convenciment general que Artur Mas complirà la seva paraula pel que fa al 27-S.

Aquesta setmana i davant el calendari, els partits polítics han començat a afinar els seus missatges a favor i en contra. En silenci, allò que comença a ressonar són alguns dels noms que es podrien integrar en les llistes electorals. En el cas de CiU, els dubtes en aquest punt del calendari són molt variats. Es presentaran per separat Convergència i Unió? Hi haurà llista conjunta encapçalada per l'actual president de la Generalitat? Hi haurà llista unitària de Convergència i Esquerra? Hi haurà llista de “notables”? Unió Democràtica es definirà diumenge amb una llarga pregunta per aclarir la posició de la formació sobre el moment polític actual. Una pregunta que, com és normal, aixeca una gran polseguera. Imagineu-vos la polseguera quan s'hagi de donar resposta a tots els dubtes que hi ha ara...

Darrera actualització ( Dimarts, 9 de juny del 2015 02:00 )