OPINIÓ
ESCRIPTORA - 10 agost 2018 2.00 h

TRIBUNA

Política-Majestat

ASSUMPCIÓ CANTALOZELLA - ESCRIPTORA
“Pedro Sánchez provocarà una crisi innecessària en fer aterrar el darrer Borbó a la Rambla

De vegades diries que els polítics ni saben que cal fer amb el poble que governen, diries que no saben què desitja realment, no tenen ni idea de qui és. Fer venir Felip VI a la cerimònia de record de l’atemptat de la Rambla és no saber quin peu calcen els catalans, els que tan necessita Pedro Sánchez per a seguir sent president del Gobierno de España. De vessades més o menys importants n’hi ha cada vegada que un polític del regne apareix a Catalunya per primera vegada. I és que, des de Madrid, no se sap qui som.

En Pedro Sánchez tampoc coneix el poble català. Portar el rei a fer cerimònies al costat de la gent que va sofrir l’atemptat més brutal i inesperat, portar el rei que ja l’any passat va ser rebut amb una gran xiulada, portar-lo ara, ara que Felipe VI va ser tan amable en aquell discurs reial del 3 d’octubre, dos dies després de la gran ensulsiada que la Guàrdia Civil i la Policia van infligir a la nostra societat, a aquella gent que el que desitjaven era simplement posar una papereta en una urna, voler fer-lo venir com si res no hagués passat és senzillament no saber on es posa.

Que no ho sap, Pedro Sánchez, que tots els col·legis electorals estaven plens de gent durant tota la nit i que van ser envoltats per la població qui, ordenadament, anava a votar? No sap que les forces de seguretat de l’Estat es van abraonar damunt la població catalana que desitjava dir si volia o no la independència de Catalunya? Que no ha vist els reportatges emesos arreu d’ Europa? No s’ha espavilat, com a president del govern, a saber “què va passar realment aquell 1-0”? No sap que l’endemà passat el monarca, el que està per damunt del bé i del mal, va dirigir-se al nostre poble... sí, a aquell poble que havia rebut garrotades mentre estirava el braç per a posar la papereta a l’urna, i li va fer un discurs de Borbó? Pedro Sánchez no sap res del nostre poble. I això sí que és una veritable mala sort, ja que els nostres representants a les Corts espanyoles van votar per a fer fora el PP, cosa que, de retruc, li donava a ell l’autoritas. Cosa que aportava una certa esperança a un poble que des del 2010 va saber que no se’l considerava part d’Espanya. Que va rebre una bella carta del Tribunal Constitucional que li deia... sabeu “del Estatut que votasteis, nada de nada”.

Pedro Sánchez ens sotmetrà a una crisi innecessària en fer aterrar el darrer Borbó a la Rambla de Barcelona. Hi series a temps, Pedro Sánchez, de canviar de procediment... De desar el rei i la família reial a dins La Zarzuela, fins que la celebració hagi acabat? Potser al cap d’uns dies, Felipe VI podria aterrar silenciosament al Prat i entrar, amb sigil, a la plaça de Catalunya per a agenollar-se al capdamunt de la Rambla i besar el terra. Amb penediment.