Terricabras denuncia a Europa el setge al jutge Vidal

El diputat d'ERC a l'eurocambra alerta de “la recessió democràtica” en què es troba l'Estat espanyol

11/02/15 02:00 BARCELONA - REDACCIÓ
El jutge Santiago Vidal, amb el puny alçat, el dia que va presentar la seva proposta de Constitució catalana Foto: JUANMA RAMOS.

El diputat d'ERC al Parlament Europeu, Josep-Maria Terricabras, va criticar ahir que el jutge Santiago Vidal, magistrat de l'Audiència de Barcelona, estigui amenaçat d'expulsió de la carrera judicial per haver preparat, amb altres juristes, un esborrany de constitució catalana. En una intervenció en el ple del Parlament Europeu, Terricabras va denunciar públicament “el govern i el poder judicial espanyols per aquest atac a la llibertat d'expressió”, un dret que està consagrat tant en la Carta de Drets Fonamentals de la Unió Europea com en la Constitució Espanyola, segons va recordar. A més, va puntualitzar que Vidal havia redactat aquesta constitució “en el seu temps lliure i sense seguir l'encàrrec de ningú”.

“L'Estat espanyol està en una perillosa recessió democràtica en la qual desapareixen la divisió i la independència de poder”, va assegurar. Terricabras va encetar la seva intervenció a l'eurocambra assenyalant que Catalunya havia començat “un procés per decidir democràticament el seu futur”; un procés en el qual “participen milions de persones”, va dir. Fa dies la fiscalia va proposar al Consell General del Poder Judicial (CGPJ) que imposés a Vidal la sanció disciplinària més greu, que és l'expulsió de la carrera, per haver participat en l'elaboració d'una proposta de constitució catalana.

Darrera actualització ( Dimecres, 11 de febrer del 2015 02:00 )