Emma Riverola

EMMA RIVEROLA

Escriptora

Demanin perdó

@emmariverola


DIMARTS, 12 D'ABRIL DEL 2016

Tindríem molts motius per no perdonar el PSOE. Per les seves línies vermelles. Pel seu veto a dialogar amb un partit que defensi un referèndum a Catalunya. Pel seu pacte inicial amb Ciutadans i la seva escassa intenció de fer-ho amb Podem. Per les mesquines ambicions dels seus barons que només claven la mirada en els seus petits territoris. Per la seva ja intrínseca covardia per tractar de crear una altra Espanya.

Tindríem molts motius per no perdonar Podem. Per doblegar-se a la tàctica política i no als interessos dels ciutadans. Per dinamitar el diàleg i respondre amb una agressivitat impresentable i uns vaivens desconcertants i puerils als reptes que es plantegen. Per convertir un referèndum intern en una nova mostra d'autoritarisme que traeix el que asseguren que representen.

Al final, si les negociacions segueixen sent una fosca pantomima, tornarem a votar. Unes eleccions que poden resultar un premi per als que han sumit Espanya en la desigualtat, la corrupció i la paràlisi. El triomf per als que neguen un futur als joves, per als que ens enfonsen en la precarietat, per als que abandonen els més febles, per als que alimenten i es nodreixen de l'enfrontament dels nacionalismes, per als que coarten la nostra llibertat… Si guanya el PP, millor que l'esquerra es guardi els retrets i les acusacions. Com a molt, que ens demanin perdó per la seva incompetència, la seva mesquinesa i el seu fracàs
.