POLÍTICA
CELRÀ - 12 desembre 2015 0.00 h

Obliguen a treure l'estelada de l'ajuntament de Celrà

 La junta electoral va remetre ahir al consistori un requeriment en què li dóna 24 hores per retirar-la

 Avui, acte de suport als càrrecs electes catalans per la moció a favor de la declaració del Parlament

JORDI NADAL - CELRÀ

L'Ajuntament de Celrà va rebre ahir un requeriment de la junta electoral de la zona de Girona en què s'insta l'alcalde, Dani Cornellà (CUP), a fer treure l'estelada que hi ha davant la casa consistorial. En la notificació donen vint-i-quatre hores per retirar-la. En cas que no es tregui l'ensenya independentista, la junta electoral avisa que es donarà l'ordre a les forces de seguretat que l'enretirin. El consistori té l'opció, però, de recórrer contra l'acord de la junta electoral en un termini de vint-i-quatre hores des de l'avís.

No la trauran

El requeriment és l'acord que ha pres la junta després de la denúncia que el partit Unidos por la Solidaridad Internacional (Unidos SI) –que no es presenta a la demarcació de Girona– ha fet dins del període electoral. Tot i així, i en sintonia amb el que ja va anunciar el govern de Celrà quan van ser requerits per l'Audiencia Nacional a presentar els documents per a l'aprovació al ple d'una moció de suport al Parlament, Cornellà diu que no pensen treure-la. L'alcalde, amb el suport dels regidors del ple de Celrà, va dir que, en consonància amb la declaració del Parlament, ells es donaven per desconnectats de l'Estat espanyol i les seves institucions. La justificació que dóna la junta electoral per haver arribat a l'acord de requerir el consistori remet a una resolució de la Junta Electoral Central del 10 de setembre, en què rebutjaven un recurs de l'Ajuntament d'Alcarràs, al qual van obligar, també, a retirar l'estelada. La resolució remarca que “durant els períodes electorals els poders públics estan obligats a mantenir estrictament la neutralitat política” i que, per tant, han de retirar d'edificis públics i locals electorals les ensenyes “que es puguin considerar partidistes”, instal·lades durant o abans dels períodes electorals. L'estelada està a l'edifici, que, però, no serà local electoral el dia de les eleccions.

Acte de suport

D'altra banda, el municipi de Celrà –en concret, l'edifici de l'ateneu– serà el marc avui al migdia d'un acte de suport a tots els càrrecs electes que van aprovar en els plens mocions de suport a la declaració de desconnexió de l'Estat feta pel Parlament i que han estat denunciats per l'Audiencia Nacional. Hi està prevista l'assistència d'alcaldes i regidors de Girona, Igualada, Sant Cugat del Vallès i la Seu d'Urgell; diputats de la CUP, representants del secretariat nacional, i d'altres partits i organitzacions independentistes.

LA DATA

02.12.15
va rebre l'avís
l'Ajuntament de Celrà que s'investigaria la moció de suport a la declaració de ruptura del Parlament.