POLÍTICA
L'hospitalet de llobregat - 13 setembre 2015 2.00 h

Fernàndez acusa Iglesias “d'estigmatitzar” les classes populars

 Acusa el líder de Podem d'haver optat per un discurs “reduccionista”

 “Volem la independència per ser sobirans i crear nous models”, diu Serra

EMMA ANSOLA

Breu però contundent. La pluja va donar poc marge d'actuació al diputat de la CUP, David Fernàndez, i a Gabriela Serra, número quatre de la candidatura de l'esquerra independentista, ahir a l'Hospitalet. Tanmateix, el parlamentari va aprofitar els deu minuts de treva meteorològica per tornar a carregar contra les declaracions que el líder de Podem, Pablo Iglesias, va fer el primer dia de campanya a Rubí, quan va fer referencia a l'origen de la immigració.

Fernàndez va acusar Iglesias “d'estigmatitzar les classes populars” fent ús “d'estereotips” i practicant un discurs “reduccionista”. Fins i tot li va recordar que han estat “els partits tradicionals els que sempre han mantingut i consolidat el poder amb promeses fetes a les classes populars”, va etzibar Fernàndez contra el polític que s'ha erigit com a enemic de la “casta”. “Aquí no hi ha cap apartheidcultural ni cap fractura social pels cognoms, la fractura és perquè som els néts dels que van perdre la Guerra Civil i perquè hi ha 180.000 catalans que han vingut d'altres països que no poden votar fruit del racisme de l'Estat”, va asseverar el diputat de la CUP.

Seguidament, Fernàndez va presentar una de les components de “l'orquestra roja” amb què la CUP vol tornar a irrompre al Parlament i si és possible amb més força, tanta com el doble de diputats que li auguren les enquestes.

Serra va iniciar la intervenció recordant les lluites socials i laborals que des dels anys de la Transició s'han viscut a l'Hospitalet amb l'objectiu de “fer fora les oligarquies”. En aquest sentit, va comparar les lluites d'aquells anys amb els anhels actuals d'independència perquè, segons va dir: “El que volem és ser sobirans per poder crear nous models que no tinguin res a veure amb el capitalisme ni amb el patriarcat.” Tant Serra com Fernàndez van coincidir a assenyalar que les eleccions del 27-S són “una oportunitat de canvi” tant perquè esdevenen el referèndum que “l'Estat no deixa fer” com pel caràcter constituent que ha de permetre ”superar injustícies”. “Només hem avançat quan les classes populars s'han implicat”, va clamar Fernàndez.

LA FRASE

Els partits tradicionals mantenen i consoliden el poder amb promeses a les classes populars
David Fernàndez
DIPUTAT DE LA CUP