POLÍTICA
GIRONA - 13 desembre 2015 2.00 h

La CUP diu que no declararà davant l'Audiencia Nacional

 Més de 200 persones assisteixen a Celrà a l'acte de suport als càrrecs electes perseguits per la justícia espanyola per haver aprovat la declaració de ruptura

 Vilassar de Dalt també és investigat

NÚRIA ASTORCH - GIRONA

La CUP no col·laborarà amb l'Audiencia Nacional de cap manera: no pensa lliurar cap documentació relativa a les mocions que els consistoris han aprovat a favor de la declaració de ruptura respecte a l'Estat espanyol aprovada pel Parlament, i els seus alcaldes i regidors tampoc no aniran a declarar a Madrid en el cas que siguin requerits a fer-ho. Així va anunciar-ho ahir el diputat de la CUP Benet Salellas en l'acte de suport als càrrecs electes que són investigats per l'Audiencia Nacional. L'acte, que es va celebrar a L'Ateneu de Celrà, va reunir més de 200 persones, entre les quals hi havia representants dels municipis perseguits per la justícia espanyola, que són Celrà, Girona, Igualada, la Seu d'Urgell, Sant Cugat del Vallès i també Vilassar de Dalt. El cas d'aquest últim consistori el van donar a conèixer els representants de la CUP en l'acte, celebrat l'endemà que el jutge José de la Mata decidís arxivar la denúncia presentada per la fiscalia contra el de Sant Cugat. “La desobediència no és només un dels elements de la declaració de ruptura, sinó que forma part de la solució”, va afirmar Salellas, que va instar la resta de forces polítiques de Catalunya amb representació municipal que actuïn en aquesta mateixa línia. “La desobediència, la república catalana i la independència són el nostre full de ruta”, va reblar. Salellas va assistir a l'acte de Celrà amb els diputats també de la CUP Julià de Jódar, Anna Gabriel i Josep Maria Busqueta.

Onada de suport

Per la seva banda, l'alcalde de Celrà, Dani Cornellà, va fer una crida no tant a crear un corrent municipalista de desobediència a les decisions dels tribunals espanyols, sinó a favor de l'obediència a la declaració de desconnexió amb l'Estat. I, en aquest sentit, va manifestar que cal treballar perquè del centenar de consistoris catalans que ja han manifestat el seu suport a la declaració de ruptura es passi ben aviat als vuit-cents o nou-cents. “Les pedres només fan que ajudar-nos a reafirmar-nos en el nostre camí. Hem de demostrar que això va de debò i que no ens farem enrere”, va exclamar Cornellà.

LA XIFRA

6
Nombre
d'ajuntaments catalans investigats per l'Audiencia Nacional pel seu suport a la declaració de ruptura