Germà Bel creu que només alguns electors extremament ideologitzats i molt religiosos entendrien que se supedités a una excomunió personal el projecte de crear un estat independent. “Són les esglé- sies les que excomuniquen persones i no és propi de la política anatematitzar persones.

M’ha sorprès aquesta aproximació religiosa des de la política”, va comentar dos mesos enrere el diputat de Junts pel Sí en una entrevista a El Nacional, en la qual afirmava que no es pot construir una república cívica sobre bases corcades. Són 1.620.973 les persones que van votar Junts pel Sí sabent que el presidenciable de la coalició era Artur Mas.

Segons Germà Bel, si Junts pel Sí canviés ara el seu presidenciable les trairia i partiria d’unes bases corcades per construir la nova república catalana.

Dirigents de la CUP que volien excomunicar Artur Mas gairebé elevaven Alexis Tsipras i Nicolás Maduro a la categoria de sants. Després del que ha passat a Grècia i a Veneçuela, admiren tant encara Alexis Tsipras i Nicolás Maduro? Després de sentir el clam de la major part dels independentistes del país, mantenen encara la voluntat d’excomunicar Artur Mas?

És de savis rectificar quan el sentit comú ho aconsella. La CUP té l’oportunitat de rectificar ara que el sentit comú aconsella als qui volen fer la revolució a Catalunya procurar abans aconseguir la independència com més aviat millor, per evitar que visquem en una situació de dependència cada vegada més agònica i més allunyada de les possibilitats reals de transformar res al país si no és pas amb els instruments d’un estat propi.