Nou impuls per al sobiranisme

14/03/15 02:00 -

Ni tan sols cal entendre gaire de política per adonar-se que la manera com els partits sobiranistes catalans han gestionat el clam ciutadà manifestat amb contundència als carrers i a les urnes és francament millorable. Tot el nivell de compromís i de responsabilitat exhibit per la gent cada vegada que se l'ha convocada per impulsar la reivindicació democràtica i pacífica d'una Catalunya independent, l'hem trobat a faltar després en els dirigents polítics que els últims mesos s'han dedicat a desinflar aquest entusiasme. Per això, el preacord sobre el full de ruta de les eleccions del 27-S establert ahir per partits i entitats és un nou impuls que arriba quan més falta feia.

La celebració de la consulta del 9-N després de successives concentracions massives en forma de cadena humana o de V, va suposar un èxit col·lectiu de la societat i dels partits que la representen. El que ha vingut després, en canvi, ha tornat a mostrar precisament allò que els ciutadans més detesten de la política: el mercadeig electoral, la incapacitat d'arribar a acords i sacrificar personalismes, els afanys de protagonisme i els apunyalaments als companys d'una mateixa formació.

El preacord va coincidir ahir amb la difusió de l'últim sondeig del Centre d'Estudis d'Opinió (CEO), segons el qual el percentatge de ciutadans contraris a la independència se situa en un 48%, tres punts més que en l'últim baròmetre. Mentrestant, la població favorable a un estat propi continua a l'entorn del 44%. El sobiranisme continua dominant el Parlament si sumem els escons de CiU, ERC i la CUP, però la irrupció de Podem i l'augment de Ciutadans retalla cada vegada més les distàncies. Queda molta feina per fer.

Darrera actualització ( Dissabte, 14 de març del 2015 02:00 )