POLÍTICA
RIÀ - 14 març 2017 8.23 h

POLÍTICA

Solidaritat a la Catalunya Nord amb els càrrecs electes encausats i comdemnats

 L'ANC nord-catalana organitza un acte a Rià, al Conflent, en solidaritat amb “les personalitats polítiques catalanes perseguides per la justícia espanyola”

 Hi seran presents Francesc Homs, Anna Simó i Robert Sabater

EL PUNT/REDACCIÓ - RIÀ

L' ANC de la Catalunya Nord organitza diumenge 19 a Rià (Conflent) una jornada en solidaritat amb les personalitats polítiques catalanes perseguides per la justícia espanyola. Segons l'ANC nord-catalana “Els catalans, tots els catalans, estem vivint els mesos més determinants de la nostra història des del Tractat dels Pirineus i de la presa de Barcelona. Estem vivint també la repressió política més important des de la mort de Franco.”

En un dinar popular seran presents a la Catalunya Nord Francesc Homs, acusat d'haver organitzat el procés participatiu quan era Conseller de la Generalitat; Anna Simó, diputada i secretària primera del Parlament de Catalunya, acusada d'haver afavorit debats com a membre de la Mesa del Parlament i Robert Sabater, batlle de Viladamat, acusat de no penjar la bandera espanyola al seu ajuntament. La jornada i el dinar popular tindran lloc a la sala Comte Guifré de Rià, població considerada “el bressol de Catalunya” ja que suposadament hi nasqué Guifré el Pilós.

El batlle de Rià, Jean Maury, participarà en aqueixa jornada amb altres càrrecs electes nord-catalans com André Bordaneil (batlle de Morellàs), François Calvet (senador i batlle del Soler), Francis Manent (batlle de Sant Andreu de Sureda) o Nicolas Garcia (conseller departamental).