El Punt Avui

OPINIÓ

Pendents del decret de convocatòria

23/09/14 02:00 LLUÍS FALGÀS

Els apassionats de la política, els que en viuen, els experts... estan pendents sense repòs de la signatura del decret per a la convocatòria de la consulta, d'allò que acabarà passant el 9-N, de com seran les urnes, de com es podrà votar. De què dictarà el Tribunal Constitucional, de l'actitud del govern català i de l'espanyol... Pendents d'un possible avançament electoral ara mateix difícil d'encaixar per tots els partits polítics.

Llevat de Ciutadans no hi ha cap més partit polític català que vegi l' oportunitat d'unes eleccions avançades al Parlament de Catalunya, malgrat que desencallés dubtes en la política catalana. El món polític està pendent dels canvis i de les novetats que poden haver-hi a curt i mitjà termini.

Pendents com ho està una bona part de la ciutadania. Sondejos d'audiències televisives i radiofòniques indiquen que hi ha un gran augment de l'interès general quan es parla de política. Es va veure en la gran participació ciutadana en la concentració de l'Onze de Setembre i fins i tot en la de Tarragona on també hi havia gent –poca– disposada a defensar uns arguments diferents i favorables a no fer la consulta.

És bo l' interès general per la política, tot i que és ben curiós que enmig de la moguda no augmentin les afiliacions als partits polítics. Estan baixant en els partits convencionals. Només emergeix Podem, partit sense cara a Catalunya. Nascut del 15-M i crescut bàsicament a partir del rebuig transversal de la societat espanyola en contra de la corrupció política.

No caldria cap revolució, ni que s'espantés ningú, ni esperar un canvi de cicle, ni res. Per posar fi a la corrupció, només cal obligar els corruptes a tornar allò que han robat, limitar mandats, llistes obertes etc. Ni tampoc per signar un decret de consulta.

Darrera actualització ( Dimarts, 23 de setembre del 2014 02:00 )