La pressió fa efecte i ICV s'implicarà també en el 9-N

Farà una crida a la participació aquell dia en qualsevol format de mobilització

24/10/14 02:00 BARCELONA - REDACCIÓ
Membres de l'executiva sortint dimecres de la seu nacional d'ICV a Barcelona Foto: ACN.

La maratoniana reunió entre el sector més sobiranista d'ICV i la direcció del partit per tractar la posició de la formació arran de la convocatòria del nou 9-N va acabar dimecres prop de la mitjanit en taules. Finalment, els més de cinquanta membres del comitè executiu van consensuar un document de dotze punts proposat per la direcció en què, entre altres qüestions, es comprometen a fer una crida a la mobilització en qualsevol dels formats previstos el 9-N. Aquest punt és el proposat pel sector més sobiranista: que s'aprofiti la convocatòria del govern per votar, encara que aquesta votació no generi un mandat democràtic.

Això significa que el partit no farà campanya per cap de les opcions que es plantegen i mantindrà la coherència amb les directrius del partit: un sentit de vot afirmatiu en la primera pregunta i llibertat de vot pel que fa a la independència. Tanmateix, també vol dir que des d'ICV es demana a la gent que participi, també, en la resta de convocatòries previstes. En aquest sentit, la direcció és partidària que el 9-N serveixi per recollir vots o firmes que serveixin per denunciar, també davant les instàncies internacionals, el vet del govern del PP al dret que els catalans puguin expressar el seu parer a les urnes. “L'encàrrec que tenim és que treballem perquè el govern, els altres partits i la societat civil converteixen totes les expressions del 9-N, la denúncia i el procés participatiu, en expressions de mobilització i protesta”, va explicar en sortir de la trobada la coordinadora nacional, Dolors Camats.

Això significa, de fet, que per al partit el nou 9-N és un més dels actes que aquell dia es faran. “ICV i EUiA treballen, amb el conjunt de forces polítiques favorables al dret a decidir i amb l'ANC i Òmnium Cultural, per establir el marc unitari que permeti que el 9-N esdevingui una jornada de mobilització a favor del dret democràtic a decidir el futur polític de Catalunya i de denúncia de l'actuació del govern del PP”, conclou un altre dels punts que es van consensuar per unanimitat en l'executiva.

Darrera actualització ( Divendres, 24 d'octubre del 2014 02:00 )