El nou ministre de Justícia, partidari de la tercera via

Rafael Catalá advoca per reformar la Constitució per millorar l'encaix de Catalunya a Espanya

 Deplora l'independentisme perquè diu que pretén “imposar” a la majoria la voluntat d'“alguns”

25/09/14 02:00 BARCELONA - REDACCIÓ
El futur ministre de Justícia, Rafael Catalá, amb Miquel Valls i Xavier Trias Foto: ACN.

El futur ministre de Justícia és partidari de la tercera via. Advoca per reformar la Constitució i reconèixer la singularitat de Catalunya. Rafael Catalá, que serà nomenat ministre i prendrà possessió del càrrec la setmana que ve, va defensar al juny, en una entrevista feta per l'Associació del Cos Superior d'Administració de l'Estat, que la carta magna no és “inamovible” i pot ser modificada per millorar l'encaix de Catalunya a Espanya “buscant el màxim consens possible”. “La nostra Constitució ens ha servit molt bé durant trenta anys, donant-nos el període de més prosperitat de la nostra història recent, però no és inamovible”, va argumentar després que se li preguntés com veia el futur de Catalunya. Segons algunes fonts, Catalá, que és secretari d'estat d'Infraestructures, és un dels artífexs de les bones relacions que han forjat el Ministeri de Foment i el departament del conseller Santi Vila.

Catalá, que com a ministre de Justícia assumirà la gestió jurídica contra la consulta del 9-N, reconeix que ha percebut entre els catalans una “identitat singular pròpia”. Considera que Catalunya ja té, no obstant això, un “avançat grau d'autogovern” i rebutja frontalment la reivindicació de la independència. Sosté que el moviment sobiranista està amarat de “posicions individualistes, insolidàries i parcials”, i el deplora perquè, a criteri seu, s'atorga “unilateralment una legitimitat i sobirania que no li corresponen”. Catalá critica que l'independentisme pretengui “imposar a molts la voluntat d'alguns” i hi veu una “deriva” que està “abocada al fracàs”.

El futur ministre de Justícia també aclareix que el seu cognom prové de València, tot i que podria ser originari del Principat, i es vanta que tant per feina com pels viatges que ha fet ha tingut “contacte amb el sentiment català”. Un sentiment que diferencia “del que està passant en la política catalana” amb l'extensió de l'independentisme en els partits majoritaris.

LA FRASE

Jo sóc partidari d'introduir ajustos en la Constitució per reconèixer la singularitat catalana

Rafael Catalá
FUTUR MINISTRE DE JUSTÍCIA

Embolic a la Wikipedia amb el 9-N

L'entrada sobre la llei de consultes a la Wikipedia en castellà es va convertir ahir en un espai de discussió entre els partidaris i els detractors de la votació del 9-N. Després que un usuari escrivís que la llei de consultes va ser recorreguda en contra pel govern espanyol i suspesa pel TC un cop va entrar en vigor –cosa que encara no ha passat–, aquesta part de l'article de la Wikipedia va ser esborrada i substituïda per un insult, que va ser ràpidament eliminat. Finalment, un altre usuari hi va afegir que la consulta se celebrarà el 9-N.

Darrera actualització ( Dijous, 25 de setembre del 2014 02:00 )