Una pantalla gegant per seguir el ple pel 9-N a Girona

Es posarà a la plaça del Vi per seguir la sessió extraordinària, que se celebrarà a les set de la tarda

Continua el degoteig de municipis de la demarcació que aproven la moció pro consulta

25/09/14 02:00 GIRONA - J.N./J.C./E.C./E.A
Notícies de ...

L'Ajuntament de Girona instal·larà divendres una gran pantalla a la plaça del Vi per seguir el ple extraordinari per donar suport a la consulta del 9-N. El consistori vol cobrir d'aquesta manera l'interès ciutadà que ha despertat el ple a la ciutat i que es farà aquell dia a la set de la tarda. El ple, doncs, es podrà seguir a través d'aquesta pantalla gegant o amb els mètodes pels quals se solen retransmetre les sessions: per streaming a través del web www.girona.cat, Twitter o l'aplicació de mòbil Girona In.

ERC de Girona, que va perdre la representació al ple de Girona en les últimes eleccions, va fer una crida ahir als gironins a manifestar-se a la plaça del Vi a l'hora del ple per expressar el seu suport al plenari i a la celebració de la consulta.

Més plens municipals

Mentrestant, continua el degoteig d'ajuntaments gironins que ja han celebrat un ple per aprovar la moció a favor de la consulta. Al Gironès, un cas és el de Llagostera, que ahir va fer un ple extraordinari mitja hora abans de fer l'ordinari. La moció, com en una immensa majoria de municipis de la demarcació, es va aprovar de manera unànime amb els vots de l'equip de govern de CiU, i els de l'oposició: ERC i Alternativa per Llagostera (AxLl).

A més dels setze municipis que han celebrat els plens i que es relacionaven en el diari d'ahir, al Gironès ja ha votat també Bordils, que va aprovar-la dilluns de manera unànime.

Per avui està prevista la celebració de cinc plens més al Gironès. Són els de Campllong, Sant Jordi Desvalls, Cervià de Ter, Fornells de la Selva i Madremanya. Per demà hi ha convocat el ple de Juià, a més del de la capital de la demarcació.

Queden pendents de convocatòria els plens de Llambilles i el de Salt.

El primer se celebrarà un cop el Diari Oficial de la Generalitat publiqui la llei de consultes. Per la seva banda, la previsió és que el govern de Salt convoqui el seu ple extraordinari quan el president Mas hagi signat el decret de convocatòria de la consulta.

El ple del Consell Comarcal del Pla de l'Estany va aprovar també per unanimitat la moció de suport a la consulta del 9 de novembre. Com al Consell, tres ajuntaments de la comarca van celebrar ahir els seus plens i van aprovar la moció sense dissensions. Són els de Camós, Crespià i Sant Miquel de Campmajor. Abans-d'ahir a última hora ho va fer el de Palol de Revardit.

El ple del Consell Comarcal del Ripollès va aprovar el text però amb l'abstenció del socialista Enric Pérez –ja ho havia fet al ple de Ripoll, juntament amb l'altra regidora del partit–. El PSC va donar llibertat de vot i els altres tres consellers hi van votar a favor. Prèviament, hi va haver consell d'alcaldes, que va aprovar per unanimitat la moció.

A l'Alt Empordà, tant Vilamalla com Vilamaniscle i Llançà van aprovar la moció per unanimitat. Al Baix Empordà va haver-hi ahir dos plens. Van ser a Bellcaire d'Empordà i Forallac. Tots dos van aprovar-la per unanimitat. Per avui hi ha previstos plens a Vall-llobrega, Sant Feliu de Guíxols, Begur i Calonge.

LA XIFRA

26.09.14
se celebrarà
el ple extraordinari de Girona per donar suport a la celebració de la consulta del 9-N. Serà a les 19 h.
Darrera actualització ( Dijous, 25 de setembre del 2014 02:00 )