POLÍTICA
BARCELONA - 26 gener 2017 2.00 h

MONTSE SÁNCHEZ 

CANDIDATA A LA PRESIDÈNCIA DE SÚMATE

“Ens sentim marginats per l'ANC”

 “Voldria que tinguessin en compte la gent que nosaltres representem, un 70% de persones que han vingut de fora”

EMILI BELLA - BARCELONA

Súmate celebra dissabte una assemblea per triar president, després que Chema Clavero plegués per motius de salut. Nascuda a Barcelona amb orígens murcians i aragonesos, Montse Sánchez és la sòcia número 1 i vicepresidenta social de l'entitat. Avui jubilada, prové del món empresarial.

Ha tingut mai carnet d'algun partit?
Mai. A l'únic que m'he apuntat ha estat a coses civils, a entitats. Mai he estat d'acord en militar en cap partit, potser no m'han atret prou. O no m'atrau prou la política. En canvi, en certa manera, ara em trobo que n'estic fent.
Per què es presenta?
El dia que vaig entrar a Súmate em va captivar la seva gent, l'empenta, la il·lusió. M'hi vaig trobar molt a gust. Al cap d'uns mesos em van demanar que portés la coordinació del Baix Llobregat. He après molt dels companys, a fer pinya, i això és el que m'agradaria, si sortís jo, que fos Súmate: una pinya.
Ara no ho és?
Hem de millorar molt. Les territorials han d'estar més coordinades, ara hi ha una manca de coordinació.
Què singularitza la seva candidatura?
Em sembla adequat dirigir-nos a un públic castellanoparlant, però hem d'estar oberts a fer actes amb immigrants, manifestar-nos per qüestions com ara el transvasament de l'Ebre, Sixena, qüestions culturals o a favor de la protecció dels animals. Hem de tenir col·laborar amb tothom. Quan hi ha coses a defensar, ens hi hem d'implicar. No podem no fer-ho per por de molestar algú.
L'acusen d'anar a remolc de l'ANC.
No hi estic d'acord, el que fem és col·laborar. El 6-F hi serem, només faltaria. Ens agradaria estar una mica més en primer terme, però això ja no depèn de nosaltres, sinó de l'ANC, Òmnium i de l'AMI, que ens hi vulguin involucrar. Com que som petits, els pot suposar un problema, però s'haurien de quedar amb què encara que siguem uns 700 socis, darrere nostre hi ha un 70% de gent que ha vingut de fora o amb orígens a fora. Si no ens impliquen a nosaltres, tampoc s'hi senten ells.
Se senten una mica marginats?
Sí. Jo crec que sí, és una manera de marginar, és fer-ho massa d'aquí, massa propi. Una manera de globalitzar i integrar és que Súmate s'hi involucri, perquè volem representar aquest 70%.
Súmate se sent marginat en l'organització de manifestacions com la del 6-F?
Sí. No és cap recriminació que els faig, no els puc recriminar res, però voldria que tinguessin en compte la gent que nosaltres representem.