President, avui sí que toca

26/09/14 02:00 -

L'expresident de la Generalitat Jordi Pujol té avui una cita al Parlament que probablement, tot i la seva llarga i destacada activitat política, sigui la més important fins ara de la seva dilatada carrera. La més decisiva perquè ha estat convocat per respondre d'uns fets gravíssims dels quals s'ha inculpat i que embruten d'una manera indiscutible no només la imatge d'un dels homes més importants dels últims quaranta anys a Catalunya, sinó que, tot i tractar-se d'un assumpte no relacionat amb el càrrec, esquitxen d'una manera intolerable la màxima institució d'aquest país, que és la presidència de la Generalitat, ocupada per Pujol durant més de dues dècades.

Pujol afronta avui dos deures. El primer, de caire polític, és respondre als representants de la ciutadania sobre aquests actes presumptament irregulars dels quals es va declarar responsable ahir va fer dos mesos justos. Cal escoltar atentament les seves explicacions, però també resulta imprescindible que respongui a totes i cadascuna de les preguntes que li formulin els representants de la ciutadania.

El segon deure és ciutadà. Jordi Pujol, amb la seva confessió, ha decebut una part molt important de catalans i catalanes que, havent-lo o no havent-lo votat, el consideraven un referent polític, ètic i patriòtic. És indiscutible que la majoria de la població informada és conscient que el cas Pujol ha esclatat de manera oportunista fruit d'una maniobra de les clavegueres de l'Estat contra el procés sobiranista català, però aquesta conjuntura no amaga uns fets intolerables que, si bé no poden entorpir el procés, tampoc no poden defugir l'exigència ètica que ha d'imperar a Catalunya.

Darrera actualització ( Divendres, 26 de setembre del 2014 02:00 )