Els fiscals locals aturen les denúncies en espera del TSJC

El fiscal de Catalunya es reuneix amb els provincials

Acorden esperar que s'admeti o no la querella pel 9-N

26/11/14 00:00 BARCELONA - MAYTE PIULACHS

La fiscalia catalana posa el fre. Ara els fiscals no demanaran que s'investiguin, de manera immediata, les diferents denúncies que van presentar particulars i formacions als jutjats de guàrdia de diferents municipis contra els organitzadors del 9-N, sinó que esperaran que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) es pronunciï i digui si admet a tràmit o no la querella de la fiscalia espanyola contra el president Artur Mas i les dues conselleres.

Amb aquesta mesura, la fiscalia catalana vol evitar la paradoxa que un fiscal d'una ciutat estigui a favor d'investigar l'acció d'un director d'escola pel 9-N, mentre que el TSJC no veu delicte en l'acció dels màxim organitzadors del procés participatiu. Així ho van acordar ahir en una reunió de la junta de fiscals en cap amb el fiscal superior de Catalunya, José María Romero de Tejada. Hi van assistir la fiscal en cap de Barcelona, Ana Magaldi; el de Lleida, Juan Francisco Bone, i el de Girona, José María Casadevall, i el tinent fiscal de Tarragona, en substitució del seu fiscal en cap, Javier Jou. La setmana passada, la fiscalia de Barcelona va resoldre de demanar la reobertura de les denúncies i derivar-les al TSJC. I és que les fiscalies provincials són autònomes de la fiscalia superior, segons la reforma de l'estatut del ministeri fiscal del 2007.

Avui, Romero es reuneix amb els sis fiscals en cap d'àrea de la província de Barcelona, que són de Granollers, Manresa-Igualada, Terrassa, Sabadell, Mataró-Arenys, i Vilanova i la Geltrú-Vilafranca del Penedès.

Darrera actualització ( Dimecres, 26 de novembre del 2014 00:00 )