Tarragona fa costat a la del 9-N amb l'abstenció del PSC

CiU i ICV-EUiA voten a favor de la moció de suport a la consulta impulsada per l'AMI i l'ACM i el PP, en contra

Els socialistes renuncien a pactar un text alternatiu on no es fixés cap data per al referèndum

26/09/14 22:07 TARRAGONA - ACN
Els regidors de l'Ajuntament de Tarragona voten la moció de suport a la consulta, aquest divendres al ple extraordinari Foto: JUDIT FERNÁNDEZ.
Notícies de ...

El ple de l'Ajuntament de Tarragona ha aprovat aquest divendres en un ple extraordinari la moció de suport a la consulta del 9-N presentada per CiU i ICV-EUiA, amb l'abstenció del PSC i l'oposició del PP.

El text impulsat per l'Assemblea de Municipis per la Independència (AMI) i l'Associació Catalana de Municipis (ACM) ha rebut 8 vots afirmatius, 7 negatius i les 9 abstencions dels regidors socialistes.

La moció aprovada dóna suport a la celebració de la consulta del 9 de novembre a l'empara de la Llei de Consultes aprovada per la Parlament, donant resposta a “la voluntat majoritària del poble català”.

En els darrers dies, el grup municipal del PSC havia presentat una moció alternativa que, principalment, evitava la fixar una data per a la celebració del referèndum.

Finalment, davant la negativa de la federació nacionalista i dels ecosocialistes, el PSC s'ha acabat abstenint. Un gest que la seva portaveu, Begoña Floria, ha justificat com una manera d'afavorir “el diàleg, la negociació i el pacte”, malgrat que ha reivindicat l'aspiració federalista de la seva formació. Floria s'ha mostrat convençuda que el 9-N generarà “frustració” però ha garantit que l'Ajuntament de Tarragona “cooperarà amb una consulta legal i acordada” i que compleixi els requisits “perquè es pugui donar el cens segons la normativa vigent”.

L'alcalde de la ciutat, el socialista Josep Fèlix Ballesteros, ha reivindicat el caràcter democràtic del consistori i ha refermat el seu posicionament polític. “Estic a favor d'una consulta, que tingui legitimitat interna i internacional, però no estic a favor de carrerons sense sortida”, ha manifestat.

Poques hores abans el batlle ha votat a favor a la Diputació de Tarragona una moció de suport a la celebració “d'una consulta”, en un text que no ha inclòs cap referència al 9 de novembre.

Darrera actualització ( Divendres, 26 de setembre del 2014 22:09 )