Neix ‘Lliure i Millor', un web d'opinió sobre la creació d'un estat independent

Sorgeix arran de la campanya ‘Un país lliure. Un país millor'

El diari ofereix elements de reflexió per activar la ciutadania davant del procés

27/11/14 02:00 BARCELONA - XAVIER PETE
El nou portal web publicarà articles d'opinió sobre un futur estat propi Foto: EL PUNT AVUI.

D'una campanya d'agitació política i social a un diari digital en nou mesos. Així s'ha gestat el portal weblliureimillor.cat, que neix arran de la campanya Un país lliure. Un país millor. Aquesta va ser impulsada per Gent de la Terra, Ciemen, Ens de l'Associacionisme Cultural Català i Nautilus. L'objectiu de la publicació és reforçar el paper de la societat catalana davant del moment polític que travessa el país i convèncer-la que la solució es basa en la creació d'un estat amb millors garanties socials.

La plataforma web es posa en marxa avui i rebrà el suport d'El Punt Avui i Vilaweb, amb qui compartirà certs continguts. Tractarà de demostrar, mitjançant la publicació d'articles d'opinió signats per diversos articulistes d'arreu del país, que els catalans favorables a l'estat propi són capaços d'esdevenir subjectes polítics, que són “capaços de posar-se davant del país i el procés i canviar, per exemple, la percepció de les persones que tenen al seu voltant i dubten sobre la viabilitat d'una Catalunya independent”, detalla Andreu Mas, que n'és el director. Per la seva banda, el consell rector estarà format per persones vinculades al teixit associatiu i comunicatiu català, com Enric Fontanals, Antoni Carné i Oriol Leira.

El diari es presentarà aquest vespre a la sala Abat Escarré del Ciemen de Barcelona i organitzarà debats en línia quinzenalment i activitats de reflexió arreu del país sobre la creació d'un nou estat.

LA FRASE

Volem que sigui el primer diari digital català que intenti fer reflexionar sobre la independència
Andreu Mas
DIRECTOR DEL WEB ‘LLIURE I MILLOR'
Darrera actualització ( Dijous, 27 de novembre del 2014 02:00 )