LA RODA

CARLES SANS

Actor

Governar sense represàlies


DIVENDRES, 29 DE MAIG DEL 2015

Llegeixo que el món de la cultura mira amb cautela l'arribada d'Ada Colau a l'Ajuntament de Barcelona. És lògic, l'arribada de persones noves amb idees en aparença més dràstiques sol despertar una inquietud en una ciutat que està acostumada a pocs sobresalts en això de la cultura, almenys en el llarg període en què s'han alternat socialistes i convergents a l'ajuntament. En el teatre, aquells que depenen de la subvenció municipal per seguir treballant deuen estar ara expectants per si reben el mateix tracte econòmic de sempre o si, en canvi, la nova alcaldessa trencarà amb els hàbits imposats per anteriors equips de govern. Però també es començaran a interrogar aquells teatres que no pertanyen al sistema públic i que són subvencionats per l'Institut de Cultura de Barcelona, les modestes ajudes del qual són oxigen per a les sempre asfixiants temporades en què s'han de programar ofertes que busquen almenys aconseguir un èxit per temporada, una esperança poc ambiciosa i molt optimista.

No m'inquieta el que l'equip de Colau pugui fer: estic segur que s'assessoraran prou per saber que el sector del teatre és molt delicat, que està severament tocat per unes decisions preses pel Partit Popular molt més radicals que les d'aquesta esquerra extrema que tanta por els fa.

Deixem treballar Colau i tots aquells que pactin amb ella per formar un grup de persones que observin amb sentit comú la situació de la cultura a Barcelona, aparcant, això sí, cert ànim de venjança social que he detectat en alguns comentaris apareguts a les xarxes socials per part de votants de Barcelona en Comú; comentaris plens de ressentiment gens tranquil·litzador.

S'ha de governar per a tothom. Per a venjances, almenys en el sector de la cultura, ja tenim el Govern popular
.