OPINIÓ
Algú s'ho pot creure?


REMEI MARGARIT, PSICÒLOGA I ESCRIPTORA

Elresultatdel'assembleadelaCUP celebrada el passat dia 27 ha estat un empat de 1.515 per a cada opció, de president Mas sí o president Mas no. Un catedràtic de Matemàtiques ha dit que la probabilitat que sortís un empat exacte entre 3.030 persones és de 0,00033014, de manera que com que no crec que toqui la rifa a qui els convé, haig de dirsenzillamentquenoemcrecelresultat,i no solament no me'l crec jo, sinó que pel carrer i pel barri hi ha una indignació general com de presa de pèl, la gent diu: "Au va!".

I jo em pregunto a què treu cap tota aquesta mena de farsa negociadora entre dos programes antagònics. Em perdonaran si amb la meva deformació professional en faig una lectura psicològica. 


Tinc la sensacióques'hantrobatduesmenesdenarcisisme.ElmitedeNarcíséselqueenveure'sreflectit en un llac es va enamorar de la seva imatge i allà es va quedar, convertit en una flor, només que en aquesta trobada de personalitats força narcises s'han quedat fascinats l'un de l'altre i potser convertits en estàtues de sal. De manera que tot aturat, el Govern, el Parlament i la presidència gairebé en subhasta a baix preu. I mentrestant, els ciutadans els anem pagant el sou. I no és veritat que el país funcioni: l'alcaldessa Ada Colau, en una entrevista amb Josep Cuní, va deixar clar que hi ha alguns projectes importants que estan aturats per aquesta dinàmica destructiva que s'ha instaurat al país des de fa tres mesos.

Elnarcisismeésmoltmésperillósdelque pot semblar, no és un tret d'anar passant, quan arriba a quotes altes pot fer vertaderes destrosses, de fet ja ho està fent. A Europa, quan un líder no pot formar govern, dimiteix i deixa pas a qui pugui, però sembla que en aquest petit país en què som i de què fem tanta ufana no regeix la discreció que impera en les democràcies sòlides. Sembla que en aquests moments som en unes mans irresponsablesd'unabandail'altra,queestan jugant al gat i la rata amb els vots de la gent que els ha atorgat la seva confiança amb la esperança que en farien un bon ús. Pel que sembla, no és pas el cas, perquè això ja s'ha convertit en un esperpent.