Iceta acusa Mas de conduir Catalunya a la inestabilitat

El primer secretari del PSC afirma que, en mans de CiU, el país “ha perdut la brúixola i la carta de navegació”

A la conferència autonòmica del PSOE, insisteix que el federalisme és l'única solució

01/02/15 02:00 VALÈNCIA - TERE RODRÍGUEZ
El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, va participar ahir en l'obertura de la Conferència Autonòmica del PSOE.Foto: ACN.

El primer secretari del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) va aprofitar el moment de protagonisme que li oferia la conferència autonòmica del PSOE Altra forma de fer per llançar les crítiques més aferrissades al procés sobiranista i a l'avançament de les eleccions autonòmiques a Catalunya. Amb un auditori completament lliurat a les seues tesis, Miquel Iceta va assegurar que el pas fet pel president de la Generalitat és “una autèntica bogeria”. “Si un president autonòmic es veu obligat a avançar les eleccions ha de fer com Susana Díaz; avançar-les i convocar-les, però dir que les convoca per a nou mesos més tard és una cosa que sols passa en Catalunya”, va expressar Iceta.

El líder dels socialistes catalans va assegurar que a Catalunya “en aquest moment s'ha perdut la brúixola, no hi ha carta de navegació, el president Mas està acumulant fracassos polítics i un suspens per part dels ciutadans”. “Això sols és possible en una circumstància com la nostra i, que per descomptat no és la millor per a Catalunya”, va afegir. Iceta va recordar que els catalans ja van tindre unes eleccions avançades en 2012, que se n'han convocat unes per a enguany i que ja se n'anuncien altres per a 2016. “És l'evidència de la desorientació total i absoluta en què es troba el president Mas”, va etzibar el socialista.

En aquest sentit, va lamentar la fragmentació política i la polarització política que s'ha produït a Catalunya, i que en la seua opinió ha conduït a un “panorama molt fràgil i inestable en què, sens dubte té una responsabilitat principal el procés sobiranista que han obert el president Mas, CiU i ERC”.

Debat territorial

Emparat per un públic entusiasta, el líder dels socialistes catalans va reconèixer que la seua formació ha tingut dificultats d'ubicació “en un espai entre els que volen trencar i els que no volen fer cap tipus de reforma; el nostre és l'espai de la reforma constitucional del federalisme”. “Confiem ampliar-lo els pròxims mesos i tindre un resultat molt millor que el que auguren les enquestes”, va indicar. Iceta va insistir que el PSOE ja va superar el debat territorial amb un aposta clara pel federalisme. “La reforma constitucional servirà per arreglar les disfuncions de l'estat de les autonomies, però també proporcionarà aquells elements per solucionar els problemes que des de Catalunya s'han plantejat de tipus competencial, de reconeixement de singularitats i de recursos econòmics”, va confiar. A més, va llançar un clar missatge al secretari general del PSOE, Pedro Sánchez. “Catalunya necessita que sigues president ja”, va dir.

LES FRASES DE MIQUEL ICETA

A Catalunya s'ha perdut la brúixola,
no hi ha carta de navegació, mentre Mas acumula fracassos polítics
i el suspens ciutadà
Hem tingut dificultats per trobar espai entre els que volen trencar amb tot
i els que no volen
fer cap tipus
de reforma
La reforma
de la Constitució proporcionarà elements per resoldre els problemes plantejats per Catalunya
Darrera actualització ( Diumenge, 1 de febrer del 2015 02:00 )