POLÍTICA
BARCELONA - 1 maig 2017 2.00 h

L'abat de Montserrat: “El Vaticà reconeix tots els estats nous”

REDACCIÓ - BARCELONA

L'abat de Montserrat, Josep Maria Soler, reitera la seva convicció que el Vaticà reconeixerà, arribat el moment, una Catalunya independent. Així ho explicava en una entrevista en el programa Fora de sèrie de TV3 emès ahir, diumenge, i en què Soler assegurava que “normalment el Vaticà reconeix tots els estats nous que es creen” i hi afegia que no tenia cap dubte que també ho faria amb una Catalunya independent.

No és la primera vegada que l'abat de Montserrat es manifesta en aquest sentit. Ja ho va fer el gener del 2014 en la seva intervenció en el cicle Moment Zero que organitza El Punt Avui, quan va afirmar que la pràctica normal del Vaticà si hi ha un estat nou “és reconèixer-lo i establir-hi relacions diplomàtiques”.

En la seva participació en el programa Fora de sèrie, l'abat de Montserrat també va explicar que ha parlat amb el papa Francesc sobre el procés independentista, i va refermar la seva defensa de la celebració d'una consulta: “Catalunya és una nació i té dret a decidir sobre el seu futur.” I en aquest sentit hi va afegir: “Montserrat se situaria amb el que la majoria de la població decidís.”