POLÍTICA
TARRAGONA - 1 agost 2017 2.00 h

Tarragona denega el permís per a diversos actes de l’11-S

 La coordinadora d’entitats que des de fa vuit anys organitza activitats culturals a la Part Alta ha topat amb la negativa de l’Ajuntament

 El govern local ho vincula a un fet “tècnic” i diu que es buscarà una solució de consens

AZAHARA PALOMARES - TARRAGONA

Problemes per a la Coordinadora de l’11 de Setembre a Tarragona per organitzar el conjunt d’activitats de caire cultural i festiu que celebra des de l’any 2009 a la Part Alta de Tarragona coincidint amb la diada nacional de Catalunya. L’agrupació, de la qual formen part una vintena d’entitats, ha topat amb la negativa dels serveis tècnics de Mobilitat i Convivència a la concessió del permís per als actes previstos, que incloïen una fira d’entitats, una cercavila de gegants i grallers, parlaments i un esmorzar i dinar popular a la plaça de les Cols.

Segons ha denunciat la coordinadora, la petició del permís es va fer al mes de maig, i al juny es va rebre la resposta dels serveis tècnics en què s’al·legava que la petició era “desproporcionada respecte als usos i interessos generals” del barri, així com “contradictòria” amb la “restringida disponibilitat d’espais públics” a la Part Alta. L’entitat va presentar un recurs que encara no ha estat respost formalment.

Fonts municipals van confirmar que s’havia produït aquesta negativa, tot i que van subratllar que es tractava d’una decisió “tècnica” i en cap cas de caire polític. Així, vinculen la decisió amb la suspensió general d’activitats relacionades amb l’oci que es manté en vigor a la Part Alta, i que està en part vinculada a les queixes veïnals per l’excés de soroll.

Les mateixes fonts, però, van assenyalar que demà hi ha prevista una reunió entre els tècnics i els representants de la coordinadora per tal d’intentar assolir una solució de “consens” que permeti autoritzar una part del programa proposat.

La portaveu de la Coordinadora de l’11 de Setembre, Roser Calaf, va afirmar ahir que desconeix la convocatòria d’aquesta reunió, però es va mostrar disposada a dialogar. “Caldrà veure què és el que ens proposen”, va afirmar. Calaf va assegurar que la negativa del permís va arribar com una sorpresa per a la coordinadora, que agrupa algunes associacions de l’esquerra independentista, però també d’altres àrees no relacionades amb la política. “No hi veiem sentit; és un acte que es fa al matí, que no havia generat cap queixa i que no obstaculitza ni el trànsit”, va afirmar Calaf, que també recorda que la programació es va crear el 2009 per donar un espai a “actes més participatius”. El lema de la celebració havia de ser enguany Construïm un país sostenible, i es volia reflexionar sobre l’habitatge, l’educació, l’energia i la sanitat, amb el suport de la PAH, Cel Net, No Som Una Illa i el Grup en Defensa de la Sanitat Pública.

LA FRASE

No hi veiem sentit. No esperàvem aquestes restriccions en una data tan assenyalada
Roser Calaf
PORTAVEU DE LA COORDINADORA DE L’11 DE SETEMBRE