L'ANC pressiona ERC perquè estigui oberta a la llista única

Forcadell insta els republicans a mantenir la negociació per arribar a un acord amb el full de ruta de Mas

Recorda el caràcter transversal i no només bipartit de l'eventual candidatura sobiranista

01/12/14 02:00 BARCELONA - REDACCIÓ
Carme Forcadell, en primera instància, en la Declaració de Cornellà que va fer abans d'ahir l'ANC Foto: ORIOL DURAN.

Si abans-d'ahir l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) es va declarar a favor d'una llista única i transversal que representi l'independentisme en unes pròximes eleccions de caràcter plebiscitari al Parlament, ahir la seva presidenta, Carme Forcadell, va reblar el discurs en aquesta línia. En una entrevista a Catalunya Ràdio, Forcadell va afegir una mica més de pressió sobre ERC demanant-li que estigui “oberta” a negociar la llista única sobiranista que va proposar el president de la Generalitat, Artur Mas, dimarts, quan va presentar el seu full de ruta.

La líder de la plataforma cívica sobiranista va fer aquesta petició a ERC recordant que tant l'ANC com el mateix president Mas han dit que estan disposats a dialogar per forjar una llista única, per bé que va precisar que “no és només Esquerra qui s'hi ha de posar bé”. Al mateix temps, va insistir que aquesta eventual candidatura sobiranista no ha de ser només de dos partits (CiU i ERC), sinó que ha de tenir un caràcter transversal i, per tant, “molt més ampli”, amb referència a tots els partits que van fer costat al 9-N. En aquesta línia, a tots els partits sobiranistes, els va demanar que “siguin conscients del moment” que estem vivint. Igualment, va apressar el govern català a convocar eleccions autonòmiques, amb la previsió que el nou Parlament estigui constituït la primavera que ve. “No podem esperar més, necessitem recursos per avançar socialment”, va afirmar.

Sobre la composició de la futura llista, no va amagar que li agradaria formar-ne part, però també va puntualitzar que ningú li havia trucat. “És una
decisió que no depèn de mi, jo em dec a l'Assemblea i la decisió s'haurà de prendre entre tots”, va comentar. Per ella, el més important és que la integrin persones “de diferents sensibilitats perquè no es perdi ni un sol vot independentista.”

En lloc de qui encapçalarà la llista, Forcadell va voler posar el focus en un altre aspecte, que considera més important: començar a preveure com es governarà Catalunya en els 18 mesos que Mas va donar de termini per construir un nou estat, les majories que abonarien l'executiu català i
les polítiques que es portarien a terme.

Demà ERC té previst fer pública la seva posició, en la conferència que oferirà el president dels republicans, Oriol Junqueras, al Palau de Congressos de Barcelona.

Darrera actualització ( Dilluns, 1 de desembre del 2014 02:00 )