SOCIETAT
BARCELONA - 2 maig 2017 2.00 h

L'1 de Maig impulsa la recollida de firmes pel referèndum

 El Pacte Nacional aprofita la concentració de Barcelona per recollir suports

 Elena agraeix l'ajuda dels sindicats

REDACCIÓ - BARCELONA

El Pacte Nacional pel Referèndum va dedicar el Dia del Treball a treballar intensament en la recollida de signatures de suport a la convocatòria de la consulta que ha de decidir el futur polític de Catalunya. La jornada d'ahir va donar continuïtat a la del passat 23 d'abril, quan 2.000 voluntaris de l'organització es van desplegar per les ciutats més importants del país per recollir signatures.

Ahir, el centre neuràlgic de l'estratègia de la Plataforma va ser la gran manifestació amb motiu de l'1 de Maig va desfilar pel centre de Barcelona. Tots els que van voler expressar el seu suport a la iniciativa ho van poder fer en una carpa que durant tot el matí va estar situada a la plaça Urquinaona, o a través d'unes butlletes que distribuïen un grup de voluntaris que van recórrer la manifestació.

Poc abans de l'inici de la marxa, el coordinador del Pacte Nacional, Joan Ignasi Elena, va reivindicar la unitat de la lluita nacional i la lluita social, que va dir que a Catalunya “sempre han anat lligades”. Elena també va recordar que han estat els treballadors els que han liderat les reivindicacions nacionals. Elena també va agrair als sindicats la participació en la campanya de recollida de suports i va anunciar que aquesta setmana oferiran un primer balanç del nombre de signatures recollides.

A la manifestació d'ahir hi va ser present també la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, que va aprofitar per replicar Xavier García Albiol, que diumenge havia comparat l'Assemblea Nacional Catalana amb “la policia religiosa d'alguns països musulmans”. Forcadell va defensar la legalitat de l'ANC, de la qual va dir que està formada per homes i dones que “treballen per un futur millor”.

LES FRASES

A Catalunya la lluita nacional sempre ha anat lligada amb les lluites socials, i els sindicats sempre han liderat la reivindicació nacional
Vull agrair als sindicats la seva col·laboració en la recollida de suports pel referèndum
Joan Ignasi Elena
COORDINADOR PACTE NACIONAL PEL REFERÈNDUM