POLÍTICA
LLORET DE MAR - 2 agost 2017 2.00 h

L’Ajuntament cedirà espais perquè a Lloret es voti l’1-O

 L’alcalde és partidari de donar facilitats perquè el referèndum per la independència tingui la màxima participació

 Recorda que el consistori no ha posat mai traves a les entitats del municipi

JORDI FERRER - LLORET DE MAR

L’Ajuntament de Lloret de Mar cedirà espais i locals perquè es pugui votar el diumenge 1 d’octubre. L’alcalde, Jaume Dulsat (CiU), troba necessari facilitar que tothom pugui expressar-se en una jornada democràtica. “Si el govern del meu país ens demana espais per votar, per radicalitat democràtica els hi cedirem”, afirma.

Dulsat va participar en l’acte de l’1 de juliol a la Universitat de Barcelona, en què més de 500 alcaldes van donar suport a la Generalitat per l’1-O. Per això, el batlle troba lògic que l’Ajuntament doni facilitats per fomentar la participació en el referèndum. “Hem cedit espais a l’Associació Iberoamericana, la plataforma Aturem la C-32 i l’associació Xino-Xano... i també ho farem en aquest cas.”

El portaveu d’ERC-Avancem i diputat al Parlament de Catalunya, Jordi Orobitg, també és partidari de facilitar espais. “Per quin motiu els hem de negar a un govern que convoca un referèndum en fonament a una llei d’un parlament que representa la sobirania dels ciutadans de Catalunya?”, es pregunta de manera retòrica. Orobitg, diputat de Junts pel Sí, va ser un dels càrrecs que va entrar dilluns en el registre del Parlament la proposició de llei del referèndum.

Fora de l’AMI

Junt a Blanes, Lloret és l’únic municipi de la Selva que no forma part de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI). Poc abans de les eleccions del 27 de setembre de 2015, el ple va votar deixar l’AMI amb 12 vots de 21: els quatre regidors del Millor, els tres del PSC –aleshores a l’oposició–, els dos de Ciutadans, el d’En Lloret Sí Se Puede, un dels dos regidors d’ICV-EUiA i l’aleshores regidor del PP, ara no adscrit.

LA FRASE

Si el govern del meu país ens demana espais per votar, per radicalitat democràtica els hi cedirem
Jaume Dulsat
ALCALDE DE LLORET DE MAR (CIU)

El PSC prefereix un referèndum “legal i acordat”

Des de l’abril del 2016, el PSC (3 regidors) forma part de l’equip de govern, que inicialment integraven CiU (6 regidors) i ERC-Avancem (2). El portaveu socialista, Antonio Lorente, admet que tenen punts de vista diferents respecte als socis, però que això no afecta l’engranatge intern. “El PSC aposta per un estat federal i un referèndum legal i acordat.” L’Ajuntament no ha rebut cap petició formal per facilitar espais perquè es pugui votar si els veïns volen que Catalunya sigui un estat independent en forma de república.