POLÍTICA
Barcelona - 2 setembre 2015 0.00 h

Acte empresarial de suport a la sobirania del país

 Disset patronals i entitats empresarials i les cambres reafirmaran demà el compromís amb el futur del procés

XAVIER MIRÓ

La Pedrera de Barcelona és l'espai triat per la majoria de l'empresariat català per reafirmar el seu suport al procés sobiranista impulsat per la majoria del Parlament de Catalunya.

Les disset patronals i entitats empresarials, així com les tretze cambres de comerç que van signar l'any passat el Manifest del Far, participaran demà al matí en un acte en què reafirmaran el suport a la decisió democràtica que els catalans prenguin el 27-S, també si és el camí de la independència. El Manifest del Far, signat el maig de l'any passat a Palafrugell per adherir-se al Pacte Nacional pel Dret a Decidir, no és explícitament independentista, però reconeix el poble i el Parlament de Catalunya com a subjectes sobirans.

Així, expressa “el suport incondicional al procés endegat pel nostre Parlament, que ha de permetre que els nostres conciutadans puguin lliurement i democràticament expressar la seva voluntat sobre el futur del país”.

Hi analitzaran el futur de Catalunya els economistes Casas, Galí i Sala i Martín; hi parlaran els presidents de FemCat, Pimec i Cecot, i tancarà l'acte la presidenta del Parlament, Núria de Gispert.

LA FRASE

El compromís
de respectar la
decisió que prengui
el poble de Catalunya
i fer-hi costat, sigui quina sigui
Manifest del Far

Foment, però, alerta de la “tensió” secessionista

Ben al contrari, la patronal de les grans empreses, Foment del Treball, ha enviat als partits polítics que concorren a les eleccions catalanes un document en què afirma veure amb “tensió i màxima preocupació des de la perspectiva empresarial” l'enfocament secessionista de diverses candidatures. En el text alerta que “és òbvia la incertesa empresarial davant d'aquest debat polític, que posa en qüestió la pertinença a la Unió Europea i a la zona euro amb totes les conseqüències que té per al sistema financer català, entre d'altres”. Foment desmenteix el caràcter plebiscitari del 27-S i recorda que es tracta d'unes autonòmiques de
les quals sortirà un govern, que s'ha de formar dins del “marc legal” en un entorn
de “seguretat jurídica”.