POLÍTICA
GIRONA - 2 setembre 2016 2.00 h

Girona assaja avui el ‘batec' de la Diada i estrena megaestelada

 L'assaig es farà en un acte a partir de les vuit del vespre als Jardins de la Infància, amb la presència del president de l'Assemblea i l'alcaldessa de Girona

LURDES ARTIGAS - GIRONA

Girona serà aquest vespre la primera població catalana –i sembla que l'única, almenys segons les previsions actuals– que assajarà elbatec de la Diada, l'acció que centrarà l'acte de l'ANC i Òmnium d'aquest any, basada a aixecar els punts fent l'efecte d'un batec al ritme de la música. L'assaig serà l'eix central d'un acte que es farà a partir de les vuit del vespre als Jardins de la Infància i que inclourà també parlaments del president de l'ANC, Jordi Sànchez; l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, i la representant de la regió gironina al secretariat nacional de l'ANC, Núria Quintana. L'acte servirà, a més, perquè l'ANC de Girona estreni la nova megaestelada que acaba de comprar, que fa 6 metres d'ample per 9 metres d'alt. La coordinadora de l'ANC de Girona, Marta de Puig, explica que la penjaran a la muralla i presidirà l'acte, i que “la següent vegada que sortirà ja serà per la Diada a Salt”.

D'altra banda, a la ciutat de Girona es va fer ahir una altra de les accions de la campanya d'estiu de l'ANC, basada a criticar els greuges i dèficits de l'Estat espanyol. En aquest cas, no es va tractar de cap acció d'art al carrer sinó d'una exposició protesta amb lones de gran format –que es van penjar al centre, sobre el riu Onyar– en què es denuncien alguns greuges de l'Estat espanyol.

LA XIFRA

9
metres
d'alt per 6 d'ample fa la ‘megaestalada' que ha comprat l'ANC de Girona i que s'estrenarà en l'acte d'avui.

Madrenas,“sorpresa” de no ser seu, però a totes amb el procés

L'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, va admetre, en una entrevista difosa ahir per l'ACN, la seva “sorpresa” quan va saber que Girona seria l'única capital catalana on no es faria cap batec, però va remarcar que no volia iniciar un debat sobre aquesta qüestió i que es posava al costat de Salt per ajudar-los en l'organització. “La prioritat és que sigui un èxit com els altres anys, i no volem obrir cap debat que afecti mínimament el procés”, va deixar clar. De fet, l'Ajuntament de Salt ha destacat més d'una vegada la plena col·laboració i coordinació amb Girona. Ahir també Òmnium Gironès va remarcar que hi ha una bona col·laboració amb el consistori gironí i va recordar, igual que l'ANC Girona, que es va escollir Salt com a “oportunitat per mostrar la solidaritat i diversitat” de la societat catalana. Per la seva banda, la CUP-Crida per Girona va fer un comunicat per “donar suport a la decisió de l'ANC i Òmnium de celebrar la Diada a Salt”.