POLÍTICA
BARCELONA - 2 novembre 2015 2.00 h

La CUP veta Puig i Ruiz per al nou govern

 El partit decidirà en assemblea la seva posició en la investidura de Mas

REDACCIÓ

La CUP ja ha assegurat de totes les maneres possibles que no entrarà en el futur govern de concentració i que tampoc no pretén proposar noms per a les conselleries. Això sí, els cupaires consideren que alguns dirigents no poden repetir, com per exemple Felip Puig o Boi Ruiz.

En una entrevista a l'ACN, la diputada i portaveu de la formació al Parlament, Anna Gabriel, subratlla que el nou executiu ha d'estar impregnat d'una “màxima sensibilitat social, molt contundent amb les males praxis en la política” i que s'ha de poder “parlar de codis ètics”. En aquest sentit, recorda que JxSí és la coalició que ha de proposar el nom dels consellers, però destaca que Felip Puig no pot repetir perquè “va mentir en el seu càrrec”, en referència al cas d'Ester Quintana i les pilotes de goma. Gabriel també situa en una tessitura semblant Boi Ruiz, a qui veu com el responsable d'una sanitat que considera maltractada i d'un sector professional amb un gran malestar per la seva gestió.

Tot i aquesta contundent opinió, la diputada manté que la CUP no haurà d'intervenir per vetar Puig o Ruiz. “Crec que seran noms que no estaran a sobre la taula per pròpia iniciativa de Junts pel Sí”, ha rematat.

Pel que fa a la investidura d'Artur Mas com a president, Gabriel insisteix en la idea d'una “presidència coral” en què hi hauria “una figura presidencial amb menys competències acompanyada de dues o tres vicepresidències que fessin visualitzar una direcció política més col·legiada”. La portaveu cupaire insisteix que no canviaran d'opinió sobre Mas i que volen trobar una persona que reculli “millor la idea d'etapa nova”, encara que admet que JxSí no els ha plantejat cap alternativa. Precisament CDC ja ha anunciat que si Mas no és investit president, ells tampoc no hi renunciaran i s'hauran de convocar noves eleccions.

Segons publicava ahir La Vanguardia, la CUP celebrarà aquesta setmana una assemblea oberta per acabar de decidir el seu vot en la investidura, que se celebrarà el 9 de novembre.