Duran no farà cap nou partit si UDC és independentista

El líder dels socialcristians descarta presentar-se contra Unió

Avisa que no estarà còmode defensant un programa electoral a favor de l'estat català

03/02/15 02:00 BARCELONA - REDACCIÓ
El líder d'UDC, Josep Antoni Duran i Lleida, en una imatge recent Foto: ACN.

El líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, no convertirà la plataforma Construïm en cap partit polític per presentar-se en unes eleccions contra UDC. Duran va descartar ahir liderar cap formació política que es bati a les urnes contra el seu actual partit en el cas que els socialcristians assumeixin l'objectiu polític de la independència. En una entrevista a RAC1, Duran va advertir, però, que no estarà “còmode” amb un programa electoral de CiU que advoqui per l'estat català. CDC va evitar entrar en polèmica amb el líder del seu soci de federació. No obstant això, la portaveu dels convergents, Mercè Conesa, va recordar que Convergència defensa l'estat propi per un mandat del congrés del 2012 i va subratllar que una part de la direcció d'Unió l'ha fet seu, com ara la vicepresidenta del govern, Joana Ortega.

“Per coherència, si un dia hi ha un programa que inclou la independència, no m'hi puc trobar còmode. El respectaré moltíssim i no m'hi trobaran enfront”, va aclarir Duran. I encara ho va rematar: “Que ningú m'esperi en un partit enfront del meu.” D'aquesta manera, el president del comitè de govern d'Unió va aclarir parcialment el paper de Construïm com a moviment polític després que, divendres passat, ell mateix avisés a través de la seva carta web setmanal: “Construïm no es quedarà com el lema d'unes jornades o una simple plataforma de debat.” Duran va apuntar llavors que els seus portaveus ja explicarien quina fórmula organitzativa adoptarien quan ho creguessin oportú.

La jubilació, congelada

El també cap de files de CiU al Congrés va admetre que, tot i que es va plantejar deixar la política fa dos o tres anys, ara mateix aquesta idea està “aparcada”. “Sento unes responsabilitats i la responsabilitat m'obliga a estar fresc”, hi va afegir.

Duran també va acusar ERC de no ser “lleial” amb el president de la Generalitat, Artur Mas, per haver forçat la seva compareixença a la comissió d'investigació del frau fiscal i la corrupció. En canvi, va contraposar l'actitud dels republicans amb la de CiU: “Contra ERC som unes germanetes de la caritat perquè podríem dir moltes més coses de les que diem.” La portaveu del partit d'Oriol Junqueras, Anna Simó, no va voler respondre les paraules del president del comitè de govern socialcristià per no complicar la situació. “El soroll ambiental no ajuda”, va afirmar.

LA FRASE

No m'hi trobaran enfront. Que ningú no m'esperi en un partit enfront del meu.

Josep A. Duran i Lleida
PRESIDENT DEL COMITÈ DE GOVERN D'UNIÓ DEMOCRÀTICA
Darrera actualització ( Dimarts, 3 de febrer del 2015 02:00 )