El govern projecta cinquanta delegacions a tot el món

Adam Casals pren possessió de la de Viena, que assumirà també relacions amb Txèquia, Croàcia, Hongria, Eslovènia i Eslovàquia

La de Roma comença a funcionar amb Luca Bellizzi al capdavant

03/02/15 02:00 BARCELONA - REDACCIÓ
Infografia

Una Catalunya independent necessitarà una cinquantena de delegacions a tot el món. Aquest és el plantejament que fa el govern a llarg termini, segons va explicar el secretari d'Afers Exteriors, Roger Albinyana, coincidint amb la presa de possessió dels responsables de les noves delegacions de Roma i Viena, ahir. Aquestes s'uneixen a les que ja hi ha a Brussel·les –que s'ha reforçat amb la creació del càrrec de representant permanent davant de la UE, que ha assumit Amadeu Altafaj–, París, Berlín, Londres i Washington, que també manté l'oficina de Nova York. Com ja havia avançat aquest diari, el govern prepara més obertures pel 2015, que farà progressivament perquè vol estudiar cada moviment i també perquè està condicionat per l'estat dels comptes. La primera fase de l'expansió diplomàtica catalana ha consistit sobretot en contactes amb cònsols, ambaixadors i governs estrangers, i el pròxim pas serà obrir més delegacions, amb prioritat en països de la UE però també d'altres per reforçar les relacions amb Àsia, segons va explicar ahir Albinyana.

És en aquest context que Adam Casals, que ahir va prendre possessió del càrrec de delegat a Viena, també assumirà les relacions amb Eslovènia, Croàcia, Hongria, Txèquia i Eslovàquia. Pel que fa a l'altra nova oficina a l'exterior que s'ha obert, la de Roma, Luca Bellizzi n'ha estat escollit responsable. Tant l'un com l'altre hauran d'establir una comunicació directa i sense intermediaris amb els seus respectius governs sobre el procés polític català, així com defensar i fomentar els interessos catalans a la zona. De fet, part de l'activitat se centrarà també en la internacionalització de l'economia catalana, la projecció de la llengua i la cultura, la promoció del turisme i el suport a les comunitats a l'estranger.

Bellizzi és doctor en ciències polítiques per la Universitat de Milà, i fins ara era director executiu d'una empresa de promoció i gestió immobiliària. És membre de la secretaria de relacions internacionals de CDC i del comitè financer de l'Aliança dels Liberals i Demòcrates per Europa.

Casals és expert en serveis d'assessoria estratègica i comunicació en relacions internacionals, especialitzat en països centreeuropeus i de llengua alemanya. També és coautor del llibre blanc de Barcelona.

Darrera actualització ( Dimarts, 3 de febrer del 2015 02:00 )