POLÍTICA
OLOT - 3 març 2017 2.00 h

Als jutjats un militant de la CUP d'Olot per no acudir a una mesa electoral el 26-J

 La formació independentista i alternativa, que ahir li va mostrar el seu suport, reitera que les eleccions a l'Estat espanyol no són les seves

RAMON ESTÉBAN - OLOT

Hugo Alvira, militant de la CUP, va ser escollit per ser el president suplent d'una mesa del col·legi electoral dels claustres del Carme, a Olot, en les últimes eleccions generals, el 26 de juny de l'any passat. No s'hi va presentar i ara un jutjat està instruint el cas, per si constitueix delicte electoral. Si s'arribés a un judici i fos condemnat, Alvira s'enfrontaria en el millor dels casos a una multa i, en el pitjor, a un any de presó. Ahir va anar a declarar davant del jutjat d'instrucció número dos d'Olot, acompanyat d'una representació de la CUP que va escenificar davant dels mitjans de comunicació el suport que li donen.

Si hi ha judici, l'advocat d'Alvira, Eduardo Cáliz, demanarà l'absolució del seu client al·legant objecció de consciència, ja que Alvira no reconeix com a pròpies les eleccions d'un estat que no és el seu. “És tracta del dret a participar de les idees d'un grup independentista per sobre d'una llei que considerem injusta”, va dir, i hi va afegir: “Contraposem el dret a la desobediència per sobre de la injustícia.” Per Cáliz, el fet que una actitud com la d'Alvira es consideri delicte és un símptoma de debilitat d'un règim que força els seus ciutadans a participar en una activitat.

Entre la desena de persones que el van acompanyar a l'entrada dels jutjats hi havia el membre del secretariat nacional de la CUP i regidor de Girona Lluc Salellas, la regidora d'Olot Mireia Tresserras i l'alcalde de Mieres, Enric Domènech. Salellas va assenyalar que l'actitud d'Alvira s'adiu amb la posició de la formació, que mai ha volgut participar en unes eleccions estatals, i va recordar que amb motiu d'aquells comicis, la CUP va enviar una circular als seus militants en què se'ls animava a no prendre-hi part i es garantia el suport del col·lectiu als que en sortissin perjudicats.

Mireia Tresserras, per la seva banda, va recalcar que donaven el “màxim suport” al company. “Si ens toquen a una, ens toquen a totes”, va concloure.

LA XIFRA

1
any de presó
podria ser la condemna en cas que s'arribés a judici i consideressin Alvira culpable.