03/09/15. El govern explica el procés al Paraguai. El Punt Avui.

POLÍTICA
Barcelona - 3 setembre 2015 2.00 h

El govern explica el procés al Paraguai

 La directora general de Relacions Exteriors compareix al Senat a petició de la cambra legislativa sud-americana

REDACCIÓ

Pocs dies després que ho fes al Parlament de l'Uruguai, el govern català va explicar ahir el procés al Senat del Paraguai. L'encarregada va ser la directora general de Relacions Exteriors, Francesca Guardiola, que va comparèixer a la comissió de Relacions Exteriors i Assumptes Internacionals a petició de la cambra paraguaiana per detallar la situació que es viu al país.

Guardiola va remarcar el caràcter plebiscitari de les eleccions i ha recordat que “es tracta de l'única opció legal que li ha quedat al govern per conèixer de manera democràtica i legal l'opinió dels catalans respecte al futur de Catalunya”. “Els catalans també han de poder decidir sobre la manera i el disseny politicoinstitucional del seu país”, hi va afegir Guardiola.

Des del govern valoraven molt positivament la trobada celebrada malgrat les “pressions” de l'executiu espanyol. Unes pressions, asseguraven, “més intenses“ que en l'última visita al Parlament de l'Uruguai. Amb la d'ahir, ja són quatre intervencions internacionals en cambres legislatives per explicar el procés: Dinamarca, Irlanda, l'Uruguai i el Paraguai.