POLÍTICA
PALAMÓS - 3 setembre 2015 2.00 h

Llach fa una crida a no ser súbdits, sinó ciutadans de ple dret

 Junts pel Sí aplega 800 persones més en un acte al passeig de Palamós

 Puigdemont defensa el pòsit català a Europa

EMILI AGULLÓ

El cap de llista de Junts pel Sí per Girona, Lluís Llach, va criticar ahir el llarg període dels catalans com a “testimonis de les negatives de l'Estat” i va fer una crida a “deixar de ser aspirants a ciutadans i passar a ser ciutadans de ple dret”. “Mai més serem súbdits”, va reblar, durant la seva intervenció al míting que la candidatura unitària va fer ahir al vespre, davant unes vuit-centes persones, al passeig del Mar de Palamós.

Al costat de Llach, la número 2, Anna Caula, va demanar “el caliu de la gent per guanyar el partit” del 27-S. El número 9, el palafrugellenc Sergi Sabrià, va celebrar l'elevat suport popular que estan rebent en els actes que cada dia organitzen arreu de les comarques gironines. Finalment, l'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, tercer de la llista a la demarcació, va rebutjar les crítiques que qualifiquen el sobiranisme de totalitari, “sovint provinents dels marmessors de l'herència franquista”. Puigdemont va reivindicar el deute de l'Europa actual amb el catalanisme, després que al final de la Guerra Civil molts exiliats s'haguessin de dividir entre els camps de concentració o la lluita contra el nazisme dins del bàndol dels aliats.

LA XIFRA

800
persones
van seguir l'acte de precampanya de Junts pel Sí, ahir al vespre, al passeig del Mar de Palamós.

Llach avui farà precampanya al seu poble natal

Verges és avui l'escenari de l'acte central de la precampanya gironina de Junts pel Sí, un acte especial per al cap de llista, Lluís Llach, al seu poble natal, on conserva molts amics i on va posar punt final a la seva carrera musical amb els dos concerts del març del 2007. L'acompanyaran Anna Caula, Dolors Bassa i Lluís Guinó a la Placeta, o, si plou, a la sala polivalent (20 h).