Els regidors de Banyoles s'inculpen pel 9-N

El ple municipal aprova per unanimitat la moció impulsada per l'AMI, després de negociar un text que agradés a tots els grups polítics

03/12/14 02:00 BANYOLES - RAMON ESTÉBAN
L'alcalde i regidors votant a mà alçada la moció, dilluns a la nit. Foto: R. E.
Notícies de ...

Els integrants del consistori de Banyoles s'han solidaritzat amb el president de la Generalitat, la vicepresidenta del govern i la consellera d'Ensenyament, contra els quals la fiscalia va interposar una querella per haver permès la celebració de la consulta sobre la independència de Catalunya del 9 de novembre. El ple municipal banyolí va aprovar dilluns una moció en què els regidors afirmen que van participar activament en la celebració d'aquella jornada. “Per tant –es diu en el text– assumim totes les responsabilitats que se'n puguin derivar i admetem ser coautors de les accions que s'imputin al president de la Generalitat i altres membres del govern, derivades de l'organització i execució del citat procés democràtic.” El document s'enviarà a la fiscalia de Catalunya “als efectes corresponents”.

La moció que va entrar finalment en l'ordre del dia va ser la que promou l'Associació de Municipis per la Independència (AMI), de la qual Banyoles forma part. Prèviament, representants de les formacions presents al consistori (CiU, al govern, i Junts per Banyoles, la CUP i ICV, a l'oposició) van estar una bona estona negociant el contingut del text, una circumstància que va fer retardar deu minuts el començament de la sessió.

La CUP havia proposat una moció en què, a més d'inculpar-se, els regidors demanaven la dimissió de la delegada del govern de l'Estat a Catalunya. En el seu parlament, la regidora de la CUP Sandra Pazos va expressar aquest desig, al qual l'alcalde, Miquel Noguer, va replicar per deixar clar que no formava part de la moció.

A la sessió van faltar dos regidors, tots dos per motius de salut: el primer tinent d'alcalde, Miquel Vilanova (d'UDC), i el regidor de la CUP Ferriol Masó.

L'acta i el públic

Les intervencions que, en força sessions, fa el públic al final dels plens de Banyoles no es poden incloure a les actes oficials, ja que no formen part del plenari, va explicar el secretari durant el ple de dilluns, arran d'un prec que havia fet la CUP. La regidora Sandra Pazos havia demanat que s'hi incloguessin perquè d'aquesta manera en quedaria constància oficial.

Darrera actualització ( Dimecres, 3 de desembre del 2014 02:00 )