ARTICLES
CRIBERA@ELPUNTAVUI.CAT - 4 gener 2016 2.00 h

A LA TRES

La gran victòria de la CUP

CARLES RIBERA - CRIBERA@ELPUNTAVUI.CAT

Els guanyadors de la rifa efectuada per la CUP en el dia d'ahir són:

“Els premiats per la votació d'ahir són, per ara, els que guanyen sempre, els de tota la vida, els de dalt

Mariano Rajoy; Pedro Sánchez; Albert Rivera; Isidre Fainé; Josep Oliu; Joan Rosell; Joaquim Gay de Montellà; José María Aznar; Pablo Iglesias; Felip VI de Borbó; Joan Carles I de Borbó; els senyors i senyores socis del Cercle d'Economia; els il·lustres membres del Círculo Ecuestre; el ministre José Manuel García Margallo; el ministre Rafael Català; José Bono; Felipe González; Josep Antoni Duran i Lleida; Francisco Pérez de los Cobos i el seu equip complet de magistrats del Tribunal Constitucional, els noms dels quals no desplegaré un a un per fer una mica de lloc i poder citar la llista dels premiats de la manera més exhaustiva que sigui possible donades les limitacions d'espai a què obliga l'edició en paper d'aquest article. Continuo: Esperanza Aguirre; Susana Díaz; Rosa Díez; Jorge Fernández Díaz; Inés Arrimadas; Antonio María Rouco Varela; Antonio Cañizares; Soraya Sáenz de Santamaría; Pedro J. Ramírez; Carme Chacón; Alícia Sánchez-Camacho; Albert Boadella; Mario Vargas Llosa; el conde de Godó, Màrius Carol, Enric Hernández; Paco Marhuenda; Federico Jiménez Losantos; Joaquim Coll.

Podríem continuar però ho deixem aquí perquè la resta més o menys són coneguts, saludats o amics dels que acabo de citar. Tota una tropa de lluitadors incansables amb els genolls pelats d'arrossegar-se per la bardissa de la revolució anticapitalista, de l'alliberament de les classes oprimides i populars, de l'esquerra alternativa. El tip de riure que deuen estar fent-se tots a casa, acaronant el gat amb un somriure murri amb la copa de brandi i el cigar havà. Aquests són els afavorits per la decisió d'ahir, els que de moment surten victoriosos. Els de sempre. Els de tota la vida. Els de dalt.

El milió nou-cents mil llarg de catalans que vam creure il·lusionats que una majoria absoluta era suficient per arribar la independència, defugim el dramatisme habitual de l'èpica catalanista de les millors catàstrofes i continuem jugant. Si res ni ningú no ho evita aquesta setmana, al març tornaran a posar els bombos.